Vinst mot Visby/Roma under söndagseftermiddagen

Dalen lyckades under söndagseftermiddagen vinna mot Visby/Roma med 3-2 efter en stark tredje period där Martin Thörnberg inom loppet av två minuter gjorde två mål. Foto: Marcus Vilson

TV: DALEN-VISBY/ROMA 3-2 – se målen och höjdpunkter här.

Allettans andra möte mellan HC Dalen och Visby/Roma ägde under söndagseftermiddagen rum i Smedjehov. Dalen var det starkare laget i inledningen av matchen och satte högt tryck mot gästernas backlinje men det var gästerna som efter 4:48 tog ledningen genom Ville Heikkinen som kom fri och hittade en lucka mellan benen på Oscar Malm. En ledning som skulle bli kortvarig då Anton Johansson dryga två minuter senare kvitterade till 1-1 vilket blev resultatet efter 20 spelade minuter.

Dalen var det starkare laget i inledningen av den andra perioden men spelade stundtals ganska svårt blev fastlåsta i defensiv zon samtidigt som man bjöd gästerna på en del chanser som likaväl kunde resu

lterat i mål. Hemmalaget saknade dock inte chanser skottstatistiken skrevs till hela 22-2 till hemmalaget som var ytterst nära att styra in flera farliga puckar som istället smet strax utanför Filip Lindblad i Visby-målet. Lagen fick varsit powerplay i slutet av perioden men lyckades inte förvalta chanserna dom skapade dessutom drog Visby på sig en minst sagt klantig utvisning när dom med 30 sekunder kvar i numerärt överläge visades ut för en man mer på isen vilket gjorde att hemmalaget fick starta den sista perioden i spel i numerärt överläge.

Sista 20 minuterna blev en ganska grinig tillställning där hemmalaget borde fått med sig någon utvisning men istället var det gästerna som fick spela powerplay efter drygt halva perioden spelad men Oscar Malm stod emot och höll Dalen kvar i matchen. Till slut så fick Dalen den där möjligheten i powerplay som man kanske borde fått tidigare och Dalen som är livsfarliga i spel i numerärt överläge tog direkt vara på chansen då Martin Thörnberg från sin högerkant dundrade in ledningspucken. Bara minuten senare var Thörnberg framme igen och utökade Dalens ledning till 3-1 en match som Dalen till slut vann med 3-2.

HC Dalen 3-2 Visby/Roma HK (1–1, 0–0, 2–1)