Förlust i kvällens match mot IF Troja/Ljungby

Förlust mot IF Troja/Ljungby med 4-3 trots en stark forcering i matchens tredje period. Foto: Marcus Vilson

TV: TROJA-DALEN 4–3 – se målen och höjdpunkterna här.

IF Troja/Ljungby mot HC Dalen i Ljungby Arena väntade under onsdagskvällen två lag som känner varandra väl sedan tidigare från den södra serien i ATG Hockeyettan. Ett hemmalag som var i desperat behov av poäng samtidigt som HC Dalen jagade serieledningen med en match mindre spelad än Nybro i serieledning.

Hemmalaget tog tidigt ledningen i matchen genom Victor Gagic i ett snyggt samarbete med Emil Eriksson och Tobias Törnkvist. IF Troja/Ljungby stärkes av målet och utökade ledningen till 2-0 genom Oscar Öhman som pricksköt in pucken bakom Oscar Malm. Hemmalaget hade även chans på 3-0 i powerplay med en puck som tog klockrent i kryssribban. Dalen såg i inledningen lite spretiga ut i spelat och var inte lika samlade som man annars brukar se dom vara. Successivt så åt sig Dalen in i matchen och periodens sista fem minuter så var det Dalen som började hota hemmalaget men man kom inte längre än skutan perioden slutade 2-0 till IF Troja/Ljungby.

Pigg inledning av IF Troja/Ljungby i andra perioden gjorde det svårt för HC Dalen att komma in i offensiv zon utan man tvingades till en del slarviga passningar. Troja trummade på i andra perioden och utökade till 3-0 genom Jesper Ylivainio vilket blev resultatet efter två spelade perioder. en period där hemmalaget dessutom vann skottstatistiken med 13-4.

Tredje perioden startade blytungt för Dalen där Troja gick upp i  en 4-0 ledning efter dryga tre minuter spelat. Tredje perioden som är lite av Dalens signum där dom oftast är starkast stämde även denna match där gjorde Norrahammarslaget tre mål och jagade efter en kvittering men matchen slutade 4-3 till IF Troja/Ljungby.

IF Troja/Ljungby 4-3 HC Dalen (2–0, 1–0, 1–3)