Tungt nederlag för HC Dalen – föll för tredje matchen i rad

Trots en drömstart med två snabba mål i den andra perioden så orkade Dalen inte hela vägen och det blev förlust med 3-6 mot Vimmerby HC under onsdagskvällen. Foto: Martin Pavicic

Toppmatch mellan HC Dalen och Vimmerby HC ägde under onsdagskvällen rum i Smedjehov. Dalen som varit nere lite i en svacka jagade revansch efter två uddamålsförluster samtidigt som Vimmerby kom med en straffseger mot Mariestad i bagaget.

Som väntat var det högt tempo redan från första nedsläpp där hemmalaget var det spelförande laget i periodens inledning. Det var dock gästerna som tog ledningen i matchen när Anton Carlsson placerade in pucken när han relativt ostört fick åka in framför Oscar Malm och placera in pucken. Efter detta tog Vimmerby ett tydligt spelmässigt övertag och utökade även till 0-2 genom Linus Ljung med ett mål som var identiskt med det första.

Smakstart för Dalen i andra perioden då Adam Hirsch efter 42 sekunder reducerade till 1-2 assisterad av Martin Thörnberg och Henrik Neubauer. Thörnberg som för övrigt var tillbaka i skjorta nummer 10. Det märktes att hemmalaget snackat ihop sig i periodpausen och det tog inte lång tid innan man senare kvitterade till 2-2 genom Oliver Wallqvist. Trots Dalens två mål i inledningen av perioden så var det Vimmerby som var det spelförande laget och pressade ner Dalen. Ett mål för gästerna hängde i luften och 2-3 kom i powerplay då Gustav Särenborg visats ut två minuter för interference. Den fina inledningen Dalen hade blev kortvarig, Vimmerby var det betydligt piggare laget i större delen av den andra perioden.

Dalen fick i inledningen av den tredje perioden chans att kvittera matchen då Vimmerby drog på sig en utvisning för hög klubba. Men Vimmerby höll ifrån samtidigt som deras snabba spel och hårda press satt kvar vilket resulterade i att Mathias Wigley ökade på till 2-4 och strax därefter kom även ett femte mål för Vimmerby som var livsfarliga med sina instick. Dalens fina spel i powerplay gav senare utdelning då Jacob Grönhagen styrde in Martin Thörnbergs skott till 3-5. Spiken i kistan kom med minuten kvar av matchen då Vimmerby utökade ledningen till 3-6 som blev slutresultatet i matchen.

HC Dalen 3-6 Vimmerby HC (0–2, 2–1, 1–3)