Jag har verkligen tagit till mig Mariestad!

Han är spelaren som alltid ger allt.  Som täcker skott, åker med 100% varje backchecking, tacklas, kan dra en gubbe, vinner massor med närkamper och dessutom är utrustad med ett fruktat handledsskott. Med sina 16 mål på 32 matcher denna säsong så är han också lagets skyttekung. Att han är viktig för laget understryks dessutom av att han är en av lagkaptenerna, och en ledare som leder genom exempel. Jesper Lindén är en av lagets absolut viktigaste spelare och enormt omtyckt av alla Boisfans. Idag visade han att känslorna är besvarade, för det blir också en fjärde säsong i Boiströjan för 22-åringen med den oömma spelstilen.

Du fortsätter vara Boisare också nästa säsong, vad roligt!

Ja verkligen!

Vad var det som fick dig att fortsätta i Boisdressen?

Det har känts bra hela säsongen och det känns helt rätt att fortsätta i Bois. Det finns ingen anledning att flytta. Vi har ett bra, slagkraftigt lag och jag trivs väldigt bra.

Du var inte sugen på att lämna för allsvenskan?

Nej, jag har varit inne på att fortsätta i Bois sedan tidigt i höstas.

Nu kommer du gå in på din fjärde säsong som Boisare, kommer det ta emot att lämna klubben?

Ja det är klart att även om det skulle finnas intressenter så skulle det vara tufft att lämna, när man än gör det. Jag har varit här ett tag och skaffat kompisar och verkligen tagit till mig Mariestad.

Vad tycker du om din säsong så här långt?

Nu blir det bättre och bättre. Jag började svagt och hade det tufft i höstas, men jag har blivit bättre sedan slutet av höstserien och i allettan har det känts rätt bra.

Du hade problem med målskyttet ett tag men det har lossnat ordentligt nu. Vad är det som gör att det flyter på ibland och ibla

nd går det i baklås?

Först handlar det om man är i form spelmässigt så man kommer till lägen. Kommer man till lägena så lossnar det till slut. Sedan har man alltid perioder där man inte gör mål, men så långe man fortsätter skjuta så kommer det lossna, problemet är när man inte skapar.

Du har en egenskap jag gillar, att du alltid strävar efter att komma in på kassen. Var har du fått den egenskapen/viljan ifrån?

Jag har aldrig varit den skickligaste spelaren, den med bäst klubbteknik eller den som är snabbast, så det har inte hjälpt med finlir. Så mest handlar det om ta snabbaste vägen till mål, då har man också störst chans att göra mål.

Men det måste vara an spelstil som kostar på. Hur orkar man med alla smällar?

Det får man ta, Vi är ett lag och alla behöver ta stryk för att man ska kunna vinna matcher, så lite smällar får man ta, det är bara att bita ihop.

Hur känner du att du har utvecklats till den här säsongen?

Jag känner att jag blivit lite mer självsäker på isen och känt att jag kan ta stort ansvar. Det har behövts med alla som lämnat, att man behövt steppa upp men det är det fler som gjort också. Så jag har tagit ett större ansvar och blivit säkrare i mitt spel. Jag har kunnat komma upp mot bättre lag på en högre nivå än tidigare.

Jag tycker detta är din bästa säsong, håller du med?

Jag hade en bra säsong förra med, jag tycker det är svårt att jämföra. Men säger du det så, det kanske finns argument för båda kanske.

Vad säger du om lagets prestation så här långt?

Det är ett ungt lag, så det har varit lite upp och ner, vi har inte alltid spelat som man velat. Men vi har visat på en hög högstanivå och kan vinna mot alla lag, det visade vi mot Nybro där vi har övertag hela matchen och vinner komfortabelt. Men vi har också dalar, så jämnheten måste upp. Men det var väl lite det man väntade sig när man har ett ungt lag.

Om du ser framåt, vad vill du för egen del med säsongen, och vad vill du med laget?

För egen del är det att bidra med det jag kan till laget, att försöka göra det jag kan för att laget ska gå så långt som möjligt. För lagets del är det också att ta sig så långt som möjligt. Jag vill inte sikta för lågt, förra året var vi på vippen att nå en kvalserie och vi har ingen anledning att sikta lägre i år.

Nu står två back to back-möten på tur. Det börjar med Troja hemma på onsdag. Vad är dina tankar inför den matchen?

Det blir spännande, vi har inte mött dom denna säsong än då matcherna blivit framskjutna. Troja är riktigt duktiga, de var riktigt bra under grundserien men har väl haft lite problem nu under allettan, men det är ett bra lag och det kommer bli tufft, men vi har en bra chans tycker jag.

Vad är viktigt när man möter Troja?

Det handlar om att komma tillbaka till vårt spel som vi tappat ibland. Vi måste göra det vi ska på isen. Gör vi det vi ska kommer resten att komma med, då får vi ett mer fritt anfallsspel och så vidare. Men vi måste göra det vi ska mot ett så bra lag, annars kommer dom att straffa oss.

Mariestad har haft en hel del duster med Troja genom åren, är det lite extra när Troja står på andra sidan?

Jo men det är det. Jag har inte varit med alla år när rivaliteten byggts upp, men man har verkligen känt av det när det närmat sig match. När vi slog dom i deras enkronasmatch förra säsongen var det ett av de härligare mötena, men det är tufft.

Av Krister Holm

Foto Anna Engström