Viktig seger mot Piteå!

Den oerhört viktiga matchen mot Piteå slutade med Borlängeseger 5-2.  Piteå började matchen klart piggast men efter att Marcus Karlberg gett BHF ledningen med 1-0 efter 6.34 så tog BHF över spelet. Den andra halvan av de första perioden handlade mest om utvisningar och ett småtjurigt klimat ute på isen.

I den andra perioden fortsatte BHF att trumma på och i spel fem mot fyra så gör Robin Höglund 2-0 snyggt framspelad av Oliver Erixon.

Den tredje perioden hinner knappt börja innan Piteå spräcker Viktor Erikssons nolla efter 23 sekunder. Repliken kommer en knapp minut senare då André Dahlqvist vackert placerar in 3-1 bakom en chanslös John Westermark i Piteåkassen.  Piteå gör ytterligare en reducering efter åtta minuters spel av den tredje perioden genom Viktor Edström.

Efter 17.41 tar Piteå timeout och plockar ut sin målvakt. Marcus Karlberg vinner den viktiga tekningen klockrent och Dennis Finn Olsson frispelas och sätter enkelt 4-2 i tom kasse. Piteå fortsätter sedan att spela utan målvakt och med bara 26 sekunder kvar att spela sätter Marcus Karlberg sitt andra mål för kvällen.

På lördag avgörs Allettan norra då vi tar emot Enköping hemma i Borlänge Ishall. Det finns tre scenarion inför matchen. Vi kan hamna sexa i serien då får vi spela åttondelsfinal, hamnar vi sjua eller åtta så väntar play In eller om vi hamnar på en nionde plats så har  vi spelat färdigt för säsongen.

BHF – Piteå 5-2 (1-0, 2-1, 2-1)

1-0 Marcus Karlberg (Dennis Finn Olsson, Mikael Hansson)

2-0 Robin Höglund (Oliver Erixon, Patrik Elfsberg)

2-1 Joakim Högberg (Emil Wrenman, Viktor Edström)

3-1 André Dahlqvist (Robin Höglund, Adam Helldén)

3-2 Viktor Edström (Ludvig Stenvall, Emil Wrenman)

4-2 Dennis Finn Olsson (Marcus Karlberg, Jim Jakobs)

5-2 Marcus Karlberg (Mikael Hansson, Jim Jakobs)