Storseger för Vikings – Klara för kvartsfinal

Nybro Vikings besegrar Borlänge även under fredagseftermiddagen, denna gången med siffrorna 8-2. Vikings är därmed kvalificerade för kvartsfinal.

I den första perioden sätter båda lagen ett högt tempo från nedsläpp. Bortalaget fortsätter med sin höga press från tisdagskvällen och vinner puck ett par gånger om från hemmalagets försvar vilket leder till ett par långa anfall. Några minuter in i perioden får ambulans tillkallas när en bortaspelare blir liggandes på isen. Matchen blir avbruten en stund men återupptas ungefär kvarten senare igen. Någon minut efter återstarten snor Adam Persson åt sig pucken från en back i bortalaget och rundar målvakten och lägger in ledningsmålet till 1-0. Några minuter senare får Nybro ett powerplay som man utnyttjar, det är inget typiskt powerplaymål utan ganska likt 1-0 så är det istället Roope Elimäki som snor åt sig pucken denna gången och rundar även han målvakten och lägger in 2-0. Bortalaget kommer tillbaka i målprotokollet ganska snabbt när 2-1 sitter efter en tekning i Vikings försvarszon. En period med en del känslor och tufft spel.

I mellanakten får hemmalaget en bra start då Adam Persson håller sig framme och sätter 3-1 när det bara gått drygt två minuter in i perioden. Bortalaget reducerar dock ganska omgående till 3-2 när de får chansen i powerplay. Nästa gång är det Nybros tur att spela powerplay och då kommer 4-2 genom Fabian Ilestedt. Resten av perioden för Vikings spelet mestadels men bortalaget är vassa i sina spelvändningar. I slutet av perioden ådrar sig Vikings en utvisning som gör att Borlänge börjar tredje perioden i powerplay.

I den tredje perioden håller Nybro i taktpinnen från start till mål. Matej Galbavy gör 5-2 några minuter in i perioden som därefter följs upp av 6-2, 7-2 och 8-2. Målskyttarna för de målen blir Janne Väyrynen, Simon Hansson och Oliver Nilsson.

Nybro Vikings vinner åttondelsfinalen med 2-0 i matcher och är därmed kvalificerade för kvartsfinal. På vilken plats Nybro Vikings är rankade avgörs under lördagen, men det kommer att bli som lägst tvåa. På söndag sker valet till kvartsfinalen, mer information kommer under lördagen.

Nybro Vikings – Borlänge HF 8-2 (2–1, 2–1, 4–0)

Målen: 1-0 (08.10) Adam Persson, 2-0 (11.12) PP1 Roope Elimäki, 2-1 (13.20) Robin Höglund (Oliver Erixon), 3-1 (21.46) Adam Persson, 3-2 (23.21) PP1 Dennis Finn-Olsson (Mikael Hansson, Marcus Björk), 4-2 (27.35) PP1 Fabian Ilestedt (Eero Savilahti, Janne Väyrynen), 5-2 (46.42) Matej Galbavy (Fredrik Strömgren), 6-2 (51.32) Janne Väyrynen, 7-2 (51.47) Simon Hansson (Markus Palmberg, Robin Wengdhahl), 8-2 (56.06) Oliver Nilsson (Adam Persson, Fabian Ilestedt)

Domare: Jim Bergqvist.

Skott: 35-33 (10–10, 12–11, 13-12).