Vikings tog hem den första ronden i kvartsfinalen

Nybro Vikings besegrar Visby/Roma under tisdagskvällen med 1-4 i kvartsfinalens första omgång. Oliver Nilsson, Janne Väyrynen, Kalle Hult och Fabian Ilestedt blev målskyttar.

I den första perioden blir det en fartfylld hockey och även en del fysiskt spel från båda lagen. Det är få avblåsningar och spelet böljar mestadels fram och tillbaka. Bortalaget skapar några längre anfall och i mitten av perioden gör Fabian Ilestedt och Adam Persson ett fint förarbete när de hittar fram till Oliver Nilsson framför kassen som rakar in ledningsmålet till 0-1. Nybro har några minuter därefter en styrning i ribban också. En jämn period med få klara målchanser.

I mellanakten rivstartar hemmalaget och skapar ett powerplay direkt. I det numerära överläget behöver Visby endast fem sekunder innan kvitteringen till 1-1 styrs in bakom Robin Johansson i Nybromålet. Bortalaget svarar några minuter senare när Eero Savilahti hittar Janne Väyrynen som prickskjuter in 1-2. Det är fortsatt en jämn hockeymatch men det är bortalaget som skapar några heta lägen i perioden. Hemmalaget får ett nytt läge i powerplay i slutet av perioden men det är istället Vikings som kan utöka sin ledning till 1-3 genom Kalle Hult i boxplay.

I den tredje perioden får bortalaget in 1-4 pucken genom Fabian Ilestedt tidigt i perioden men domaren väljer att döma bort det målet för spark. I nästa byte får dock Ilestedt revansch när han styr in 1-4 ännu en gång. Nybro kan sedan spela väldigt kontrollerat under resten av matchen och släpper inte till hemmalaget till några heta chanser. Vikings gör en väldigt fin insats och tar hem den första ronden i kvartsfinalen.

Kvartsfinalens andra match spelas i Liljas Arena på fredag den 9 april, nedsläpp kl. 18.00.

Visby/Roma HK – Nybro Vikings 1-4 (0–1, 1–2, 0–1)

Målen: 0-1 (11.53) Oliver Nilsson (Adam Persson, Fabian Ilestedt), 1-1 (20.32) PP1 Chase Phelps (Sebastian Walfridsson, Alex Ek), 1-2 (23.26) Janne Väyrynen (Eero Savilahti), 1-3 (36.16) SH1 Kalle Hult (Anton Schagerberg, Roope Elimäki), 1-4 (46.17) Fabian Ilestedt (Viktor Bolin, Sameli Ventelä)

Domare: Alexander Jidemo.

Skott: 33–38 (8–8, 16-17, 8-13).