Fagerlund bryter med Enköping

Enköpings SK får se sig om efter ett nytt tränarpar nästa säsong. Huvudtränaren Patrik ”Fagge” Fagerlund utnyttjar en klausul i kontraktet för att bli tränare i högre division. Det står samtidigt klart att inte heller assisterande tränaren Kent Olofsson blir kvar.

ESK skrev inför den nyligen avslutade säsongen ett tvåårskontrakt med tränaren Patrik ”Fagge” Fagerlund. Men det blir bara en säsong i grönsvart då han valt att utnyttja en klausul för att bryta kontraktet. Det blir istället en tränartjänst i en högre division.

– Jättekul för ”Fagge” att han får chansen högre upp. Han är en mycket duktig och kompetent tränare och jag hade såklart hellre sett att han var kvar hos oss, men samtidigt önskar vi honom stort lycka till med sin nya utmaning, säger ESK:s sportchef Alexander Edstein.

– Förresten är det ju jättekul att vi inom tre säsonger nu faktiskt slussat två tränare upp i divisionerna, lägger han till och syftar då på Robert Kimby som gick från ESK till Björklöven i förfjol.

Tyvärr blir inte heller assisterande tränaren Kent Olofsson kvar i klubben. Han skrev ett kontrakt på 1+1 år och har valt att inte nyttja det andra året.

– Nej, det stämmer att vi tyvärr tappar Kent också. Han vill gå vidare och satsa helttid på sitt företag inom fysbiten i hockey, säger Edstein.

– Vi har satt igång arbetet med att rekrytera nya tränare och har ett par personer som vi har en dialog med. Förhoppningsvis kan vi presentera någon inom kort, avslutar Alexander Edstein.