Elgestål avgjorde för VH i Nybro

13 sekunder. Så lång tid tog det för Philip Elgestål att skicka in segerpucken till 4-3 i förlängning borta mot Nybro.

Elgestål stod för en elegant soloraid, när han hämtade pucken i egen zon. Satte och tog sig förbi två Nybrospelare och sköt ett stenhårt dragskott rakt upp i krysset bakom Nybro-målvakten Pontus Eltonius.

Kort dessförinnan hade VH kvitterat i spel sex mot fem med blott tre sekunder kvar av den tredje perioden. Todd Winder och Niki Koskinen jobbade fram pucken framför mål där Aku Alho kastade sig och kvitterade till 3-3.

Ett VH som öppnade piggt och gjorde 1-0 i den första perioden efter en styrning där Hugo Ollila var sist på pucken. Nybro vände dock. Först 1-1 också på en styrning i första perioden, och sedan kom 2-1 i upptakten av den andra. Men VH:s replik var blixtsnabb. Jakob Karlsson hittade Todd Winder som i sin tur hittade Johan Schreiber, som satte 2-2.

Men innan andra perioden var slut var Nybro åter i förarsätet efter 3-2 av Hannes Johansson.

VH gjorde en stark tredje period. Skapade lägen, men det dröjde tills 19.57 av perioden innan kvitteringen föll, som tog matchen till förlängning. Där Philip Elgestål avgjorde snabbt på egen hand.

Nu väntar genrep inför seriestarten, med hemmamatch mot Nyköping på fredag.

Matchfakta Nybro – Vimmerby 3-4 o.t (1-1, 2-1, 0-1, 0-1)
0-1 Hugo Ollila (Niki Koskinen)
1-1 Eero Savilahti
2-1 Robin Wengdahl
2-2 Johan Schreiber (Todd Winder, Jakob Karlsson)
3-2 Hannes Johansson
3-3 Aku Alho (Koskinen/Winder)
3-4 Philip Elgestål