Veckan med HHC:s juniorer: Första förlusten för J18

HHC:s J18 fick på söndagen inkassera sin första förlust för säsongen då gästande Skutskär vann med 4–3 i Holmen Center. J20 blev också utan poäng eftersom man föll dubbelt den gångna veckan. Det blev 2–5 såväl hemma mot Valbo som borta mot Karlskoga.

Juniorkollen handlar om vad Hudik Hockeys båda juniorlag – J20 och J18 – har haft för sig under den gångna veckan. J20 spelar i serien J20 Regional Väst medan J18 spelar i J18 1A Västra. Bilmetro, Holmen Iggesund, HSP Gripen och Maxi ICA Stormarknad är huvudpartners till Framtidens HHC:are – vår satsning på juniorerna.

J18
Lite överraskande blev det Skutskär som spräckte nollan i J18:s förlustkolumn då man vann med 4–3 (1–0, 1–2, 2–1) vid söndagsbesöket i Hudiksvall.

– Skutskär är ett bra lag, dom var bra sist vi mötte dom också. Tyvärr gör vi en risig första period där vi inte riktigt var med, sa tränaren Nils Strandman.

HHC hade alltså svårt att komma igång och det var underläge med 1–0 efter den första perioden. Lite bättre fart, och vändning till 2–1 med två snabba mål i mittperioden (mål av Filip Dahlqvist och Algot Melin), men Skutskär kvitterade till 2–2 innan perioden var över.

– Andra perioden gör vi riktigt bra och vi borde ha gjort fler mål där, sa Strandman.
Det var dock Skutskär som kopplade greppet i tredje perioden då man gick fram till en 4–2-ledning. HHC plockade ut målvakten Kalle Karlsson men till mer än ett reduceringsmål (av Lukas Bryngelsson) räckte det inte.

– Vi försökte men kom aldrig ifatt, Skutskär var bättre den här gången, sa Strandman.

HHC dras med en hel del skador, och även några sjukdomar inför den här matchen.

– Vi ska ju stötta upp J20, som i sin tur stöttar upp A-laget. Nu har vi en stor trupp och i den här matchen fick en 06:a debutera, Algot Melin, och han fick ju också göra mål.

– Över lag gör vi ändå en bra insats i en bra och tät ishockeymatch, sa Strandman.

J20
J20 inledde veckans matchande med ett möte mot Valbo på hemmais i onsdags, en match som slutade 2–5 (1–1, 1–3, 0–1).

– Vi gör en helt okej insats men det är det där lilla sista som saknas för att vi ska matcha topplagen hela vägen, sa tränaren Johannes Westring.

Ante Lindström gav HHC ledningen i den första perioden, men Valbo kvitterade innan det var dags för första vilan. Det blev också en tidig ledning för gästerna i andra perioden då man gjorde 2–1 i numerärt överläge.

Sebastian Larsson gjorde sitt första mål för säsongen när han gjorde 2–2 i mitten av perioden. Det som blev matchavgörande kom i slutet av andra perioden då Valbo gjorde två mål och kunde gå till vila med en ledning på 4–2.

– Det är smågrejer som avgör och just nu är det vi som gör de där grejerna som motståndarna utnyttjar, sa Westring.

HHC försökte komma närmare men matchens sista mål kom två sekunder före full tid sedan HHC plockat ut William Larsson.

– Vi skapar mycket och har många skott, men vi får jobba lite hårdare än motståndarna för att göra mål. Det var lika mot Karlskoga, sa Westring.

På lördagen handlade det då om bortamatch mot topplaget BIK Karlskoga och även den matchen slutade med en 2–5-förlust (2–4, 0–1, 0–0).

– På nytt gör vi en bra match och det är många spelare som gör bra saker sa Westring.

Det blev en målrik första period där HHC kvitterade två gånger om genom Emil Carlqvist (1–1) och Rasmus Nordén (2–2), men Karlskoga var starkare och gjorde ytterligare två mål innan det var dags för vila.

Efter ett 5–2-mål för hemmalaget i andra perioden följde en mållös slutperiod.

– Vi skjuter många skott mot både Valbo och Karlskoga, men vi släpper också till lite för mycket. Vi måste bli effektivare när vi får våra lägen och så måste vi försöka stänga till lite bättre bakåt, sa Westring.

– Men trots de här båda förlusterna tycker jag att vi är på rätt väg.

Skribent: Christer Stridh.