Ingen bra start av AllEttan

Hudik Hockey som bara förlorade en match under ordinarie tid i hela grundserien inledde spelet i ATG AllEttan Norra med säsongens andra nollpoängare. Gästande Surahammar vände hem till Västmanland med tre poäng i bagaget.

Fotograf: Lars Sundin.

– Vi mötte ett lag som ville betydligt mer än oss, sa HHC-tränaren Dennis Hall efter 1–2 (1–0, 0–2, 0–0).

Det finns lag som underpresterar och det finns lag som överpresterar. Det kanske är att ta i att säga att Surahammar överpresterade, men Hudik Hockey underpresterade definitivt. Det var inte mycket som stämde i hemmalagets spel.

– Visst, vi åker på två snöpliga mål, men vi måste kunna hantera en motgång bättre än vad vi gör när 1–1-målet kommer, sa Hall.

Det målet kom i början av andra perioden i ett läge där HHC haft bra kontroll under den första perioden, och där nyför

värvet #37 Isac Ollas Mattsson med sitt första mål i HHC-tröjan gett hemmalaget ledningen. Lägger man dessutom tre puckar i stolpen från HHC så var pausledningen väl motiverad.

Därmed var det nog många som trodde att hemmalaget skulle växla upp och dra i från, men då kom det olyckliga kvitteringsmålet då Hampus Pettersson slängde iväg pucken från mittlinjen och en snedstuds senare stod det 1–1.

Ett mål som givetvis #39 Oliver Håkansson ska ta.

– Vi lägger oss alldeles för enkelt efter deras mål, det verkade som att vi inte var påkopplade. Om det berodde på att det var seriestart och att spelarna var nervösa, eller om vi kanske tror att vi är bättre än vad vi är låter jag vara osagd, sa Hall.

HHC producerade ingenting framåt i den andra perioden och istället var det Surahammar som kunde ta ledningen, ett mål som kom till efter att hemmalaget slarvat gång på gång i egen zon. Målskytt var Marcus Johansson som sköt från blå och pucken tog olyckligt på #77 William Ignberg Nilssons klubba, en liten styrning som helt ställde mål-Håkansson.

– Vi hade ett passningsspel som inte alls var bra och vi kom aldrig upp i den nivå vi önskar i vårt powerplay-spel, sa Hall.

Det återstod minst 20 minuter att spela och visst försökte HHC, men det annars så vägvinnande spelet som laget haft under grundserien ”kuggade” aldrig i och med bara en riktig het målchans, där Markus Ekholm Rosén i Surahammars mål räddade utan att riktigt veta om det, var dagen ”förstörd”.

– Vi hittade ingen väg att krama ur mer den här gången, men nu är det bara att ladda om, sa Hall.

Det blir en hel träningsvecka för HHC och till helgen väntar dubbla bortamatcher, Strömsbro på lördag och Borlänge på söndag.

Skribent: Christer Stridh.