Veckan med HHC:s juniorer: Seger för J18 i derbyt

HHC J18 tog en ny seger på söndagen när man besegrade Bollnäs i hälsingederbyt med 5–2 (0–0, 2–0, 3–2). J20 matchade länge topplaget Borlänge på bortaplan, men till slut blev det förlust med 5–9 (1–2, 2–3, 2–4).

Juniorkollen handlar om vad Hudik Hockeys båda juniorlag – J20 och J18 – har haft för sig under den gångna veckan. J20 spelar i serien J20 Regional Väst medan J18 spelar i J18 1A Västra. Bilmetro, Holmen Iggesund, HSP Gripen och Maxi ICA Stormarknad är huvudpartners till Framtidens HHC:are – vår satsning på juniorerna.

J18
Två bra målvakter – Vincent Godin i hemmalaget och Tim Bergström i Bollnäs – såg till att det var mållöst efter halva matchen, men då la HHC i ännu en växel och skaffade sig greppet om derbyt.

– Det var en jämn första period där Vincent gör en hel del fina räddningar på slutet. Vi fortsatte med tålamod och la puckar mot mål och till slut gav det utdelning, sa tränaren Nils Strandman.

Rasmus Edström gjorde sitt första mål för säsongen när han gav HHC ledningen, 10.54 in i andra perioden, och när det återstod endast 14 sekunder av mellanakten blev det 2–0 genom Melvin Zetterberg.

– Bollnäs orkade inte stå emot i tredje och vi kunde gå ifrån innan vi tappar lite fokus på slutet och släpper in ett par mål, sa Strandman.

William Wängelin gjorde 3–0 redan efter 16 sekunder och när Filip Dahlqvist och Leopold Dahg med två snabba mål ökade till 5–0 var matchen över. Bollnäs fick dock göra två reduceringsmål innan matchen var slut.

– Nu jobbar vi vidare, vi har två matcher kvar innan juluppehållet, först mot GGIK och sedan blir det en seriefinal mot Hille/Åbyggeby.

J20
J20 ställdes inför en tuff uppgift då man mötte Borlänge på bortaplan, men man gjorde det bra och med endast tio minuter kvar att spela var underläget bara ett mål, 5–6.

– Vi visade prov på bra inställning och moral där vi hämtade upp klara underlägen två gånger. Vi släpper dock till målchanser lite för enkelt och har lite för djupa dalar emellanåt, sa tränaren Johannes Westring.

Borlänge ledde med 2–1 efter första perioden (Rasmus Ulander HHC-målskytt) och efter två perioder stod det 5–3, mål i andra av Mårten Sjödén (2–3) och Ante Lindström (3–3). Borlänge gjorde 6–3 i inledningen av tredje perioden men HHC gav inte upp.

Viktor Jonasson och Rasmus Ulander såg med ett varsitt mål till att ställningen var 5–6 med tio minuter kvar, men tyvärr med HHC-ögon sett svarade Borlänge med ett 7–5-mål endast 19 sekunder efter Ulanders mål.

– Det gick lite för fort för oss på slutet, men många gör det bra ändå. Extra plus till Mårten Sjödén och Rasmus Ulander, sa Westring.

Skribent: Christer Stridh