Andra raka mot Huddinge

Väsby tog sin andra raka seger på drygt två veckor mot Huddinge. Ikväll vann laget ännu en uddamålsseger men nu med siffrorna 3-2. Det efter en hyfsat stabil men kanske aningen slarvig insats där inte noggrannheten sattes i största fokus.

I fokus var annars en trio Väsbyspelare som inte spelat med varandra sedan man tillhörde team 94 kullen. Jag pratar då om Calle Åsell, Rasmus Sörgardt och Tobias Liljendahl som sedan barnsben startade sin hockeykarriär i Väsby. De gjorde samtliga målen ikväll vilket så klart var den avgörande skillnaden mellan två för kvällen ganska jämnbra lag.

Men det var Huddinge som startade matchen piggast. Väsby såg lite slitna ut till en början och det är möjligt att resan till Hudiksvall, den tuffa matchen där och ett hårt träningsschema på sistone, satt sina spår.

Men Väsby växte in i matchen allt eftersom och i den sjunde minuten tog man ledningen efter att Calle Åsell smällt in 1-0 med ett hårt skott, mitt i slottet.

Andra perioden blev Väsbys bästa, åtminstone rent spelmässigt och då i den offensiva zonen. Rasmus Sörgardt prickade in 2-0 redan i den femte minuten efter att han fått en retur rakt framför sig. Det efter att Erik Aterius skickat pucken mot mål och där målvakten i röran framför honom, inte förmådde styra pucken dit han säkert ville.

Väsby spelade därefter ut lite av sitt offensiva register och en 3-0 puck hängde verkligen i luften. Men det var lite då som att övermodet kom fram. Väsby tog lite för enkelt på uppgiften och i ett numerärt överläge slarvade man så till den grad att Huddinge gavs möjlighet att reducera till 2-1.

Ett mål kan betyda mycket för en matchbild och kvällen blev inget undantag. Huddinge kom upp bättre i banan efter sin reducering och fick faktiskt en gratischans till fram till en kvittering efter att Väsby återigen slarvat i ett uppspel.

Men Huddinge drog strax därefter på sig en utvisning och i det överläget var det dags för Tobias Liljendahl att för första gången på över elva år, presentera sig som målskytt i Väsbydressen igen. Det var inget särdeles snyggt mål men han var på rätt ställe, vid rätt tillfälle och tryckte in en retur. Mer än så behöver man inte göra ibland.

Men även i detta tvåmålsunderläge så jobbade Väsby inte riktigt klart situationerna perioden ut. Med nitton sekunder kvar av mittakten reducerade Huddinge för andra och sista gången när Väsby aningen slapphänt tillät gästerna att avsluta en kontring med att göra mål.

I den sista perioden blev Väsbys försvarsarbete bättre. Lite mer noggrant och lite mer påkopplat. Huddinge fick ha mest puck. Skjuta flest skott och även spela två raka numerära överlägen.

Men kombinationen med en het Linus Ryttar i målet och en kompakt försvarsmur framför honom så tillät man inte Huddinge få något mer mål i matchen. Väsby red ut den sista stormen när Huddinge plockat ut sin målvakt och fick därmed ta sin andra raka seger mot Huddinge under försäsongen.

Sammanfattningsvis så var Väsby lite mer slarviga ikväll än vad man visat upp på sistone i sitt spel. Men samtidigt så bjöd man på en del grannlåt i offensiven och som helhet var det tillräckligt bra för att slå tillbaka Huddinge.

Bäst i Väsby ikväll tycker jag återigen att forwardsduon Calle Åsell och Erik Aterius var. De spelar med en härlig energi och varvar det med spets. Linus Ryttar var stabil i målet och bland backarna så kändes Rasmus Sörgardt och Fredrik Stridlund hetast.

Nu väntar en matchledig helg för Väsby och i nästa vecka avslutas träningsmatchandet med två raka hemmamatcher. De spelas mot Hanviken på onsdag och därefter spelas genrepet på söndag mot Hudiksvall.