ESK blev nollade på nytt

Enköping blev nollade för andra matchen i rad då seriefavoriten Väsby på söndagen planenligt åkte hem med segern från Bahcohallen. Siffrorna skrevs till 0-3 efter ett mål i varje period.

I den inledande perioden kunde Enköping bjuda hemmapubliken på frejdigt spel i högt tempo. Man hade också flera riktigt heta målchanser, dock utan att hitta rätt.

Väsby kom in i matchen ju längre in i perioden vi kom och när Enköping tog en onödigt utvisning för spel med en man för mycket på banan så satt gästernas ledningsmål.

Den andra perioden var inte riktigt lika bra för Enköping, som kanske kände av fredagens bortamatch mot Visby. Tempot var inte alls lika högt och stora delar av spelet var förlagt i Enköpings försvarszon, där en storspelande hemmakeeper i Emil Jansson så

g till att hålla siffrorna nere.

Visserligen fick Väsby göra 0-2 i andra perioden men tack vare flera högkvalificerade räddningar från Emil blev det inte mer än så och det var ändå bara två mål upp för ESK inför tredje perioden.

Även om perioden var Väsbys så var ESK inte helt borta utan skapade några målchanser, där det vid ett tillfälle var en puck som mer eller mindre dansade på mållinjen.

I den tredje perioden kom Enköping ut med nytt mod och drev igång ett liknande tempo som i inledningen av den första. Återigen skapar man några målchanser men återigen utan resultat.

När Bailey Conger till slut tog ESK:s tredje utvisning i anfallszonen (här behöver man bli bättre!) kom ESK:s kanske hetaste målchans. Tobias Smids snappar upp pucken på egen blå och skapar en 2 mot 1-situation där Emil Lindqvist på något sätt inte lyckades styra in pucken i mål.

Resten av perioden jämnar spelet ut sig och Väsby spelar mer för att bevaka sin tvåmålsledning.

Tredje och sista målet kommer då Enköping tagit ut målvakten i ett försök att skapa mål framåt.

Sammanfattningsvis så stod ESK bra upp mot en motståndare som var ett nummer större. Man har nu inlett seriespelet med två bra prestationer där noll poäng trots allt inte är överraskande, men där nollan i målprotokollet svider desto mer. Det bli en jobbig säsong om man inte förvaltar sina lägen.

ESK – Väsby IK 0-3 (0-1, 0-1, 0-1)
Skott: 18-43 (5-15, 6-19, 7-9)
ESK:s målskyttar:
Publik:  341 personer