KIF gav Boden en match men föll till slut

KIF visade moral och hängde i när stormen ven genom Lombia ishall.

Vid 2-3 var man en ribbträff från kvittering. Men Boden vann rättvist efter att ha gjort 2-4 i tom bur.

Det var väldigt mycket Boden under de första tio minuterna. Gästerna var tunga. Gästerna var jobbiga att tas med och gästerna skapade målchanser.

Filip Eriksson var lugn längst bak och räddade puckarna.

Det tog halva perioden innan KIF jobbade fram sin första målchans. Matias Mustonen hittade Calle Källström framför kassen som sköt direkt.

Ledningspucken kom fullt logiskt. Pontus Johansson höll i pucken fint och serverade Christian Nyman på den bortre stolpen som lyfte in ledningsmålet.

Efter målet lyckades KIF jämna ut spelet.

Och kvitteringen kom.

Jacob Hansson lobbade fram pucken till Simon Thyni som lyckades kontrollera den och snärta in 1-1 med dryga fem minuter kvar.

Först redde KIF ut ett BP på ett jättefint sätt. Och när man fick avsluta perioden i PP blev det ännu roligare. Kiruna hade ett mycket långt anfall och skapade en koppel av farliga chanser. Pucken höll sig på fel sida mållinjen och första perioden slutade oavgjort.

I den andra blev det ett ännu tuffare Bodentryck på KIF-kassen. Kirunagrabbarna grävde ner sig i skyttegravarna och stod axel mot axel och försvarade staden.

Men i slutet av perioden orkade man inte längre.

1-2 styrdes in av Henri Tamminen och 1-3 kom efter ett prickskytte från snäv vinkel av Joel Wahlgren.

KIF vek inte ned sig i den tredje perioden. Nico Joki kom i ett två mot ett-läge. Han hade Felix Fjällekborn till höger men struntade i det.

Skottet satt perfekt. 2-3 och det var match igen.

Boden fick med sig alla tre pinnarna i den här matchen men de fick verkligen kämpa för det. KIF fick två PP-lägen i tredje perioden och här var man riktigt bra. Precis som i den första perioden var anfallen långa, trycket hårt och några farliga chanser skapades.

Simon Thyni fick det bästa men pucken gick i ribban.

Med minuten kvar tog Kim Sunna ut Filip Eriksson (som var riktigt bra även ikväll). Sex mot fem och sista chansen. Men en felpassnings i offensiv zon förstörde chansen och istället kunde Boden göra 2-4 i tom bur.

Rättvis bortaseger, helt klart. Boden var tunga och riktigt bra. Skotten i den andra sa en del: 3-15. Och KIF-TV:s expert David Krekula sa något i stil med att han aldrig har sett ett så bra division ett-lag som Boden i den andra perioden.