Tung seger för BHF när Mariestad gästade

BOR – MAR  (4-1) (swehockey.se)

Efter den tunga förlusten senast nere i Tranås (7-0) och då Emil Ranehamn i Oliver Norgrens frånvaro göra sin riktiga debut fick se 7 puckar släppa förbi sig skulle ikväll unge Ranehamn få sin chans till revansch när topptippade Mariestad BoIS gästade Borlänge ishall. BHF fick en fin öppning i matchen då 17 årige Pontus Falk (alltså född 2005!) fick tag i en studspuck och skickade in 1-0 ledningen för hemmalaget.

En jämn spelmässig första period där båda lagen bytte chanser med varandra men där det defensiva spelet var prioriterat då det var svårt att ta sig igenom båda lagdelarna.

I den andra perioden fick BHF en lika fin drömstart som i den första och Casper Östberg som gjorde säsongsdebut efter skada kunde skicka in 2-0 för Borlänge. Knappt halvvägs in i perioden började sakteliga gästerna ta över spelet mer och mer. Man började visa sin tyngd och fick flera långa anfall på BHF som började se trötta ut. Men trött ut såg inte Ranehamn i målet utan var riktigt stabil och radade upp flera fina räddningar.

När gästerna i slutskedet av perioden fick spela powerplay fick man ändå chansen att närma sig hemmalaget. Boxplayspelet var dock stabilt men med 17 sekunder kvar av det numerära överläget kunde Mariestad dock reducera då man tog vara på en retur och peta in reduceringen i öppen kasse.

I starten av den tredje perioden gjorde gästerna ett tappert försök att öka tempot för att få till en kvittering. Men relativt snart kunde BHF alltmer ta över spelet och hade inga direkta problem att spela på sitt resultat. Matchen avgjordes definitivt när Isak Garfve skickade iväg ett skott i krysset med 4 minuter kvar att spela. I powerplay satte sedan backen Emil Danerhag slutresultatet till 4-1 med sitt första mål för säsongen.

skott totalt 31-32 (8-8, 10-17, 13-7)

utvisningar BHF 3×2 Mariestad 4×2

domare Felipe Londono

publik 310

En stark insats av BHF som vann välförtjänt. En riktigt fin seger där BHF är nederlagstippade samtidigt som Mariestad skall vara ett topplag. Bästa matchen för säsongen i detta unga BHF där man fick en gruvlig revansch efter senaste förlusten mot Tranås.

Härnäst väntar en ny tuff match då man på söndag möter HC Dalen på bortais.

Övriga resultat och tabell hittar ni som vanligt här: Hockeyettan Västra | stats.swehockey.se