Förlust borta mot serieledarna

DAL – BOR  (5-3) (swehockey.se)

Efter den fina skalpen hemma mot Mariestad senast var det ett Borlänge Hockey som reste ner till Jönköping och Norrahammar för att ta sig an serieledande HC Dalen på bortais under söndagen.

Hemmalaget fick en drömöppning i matchen då Kalle Holm redan efter 1.16 hittade in med sitt avslut bakom comebackande Oliver Norgren i BHFs kasse. 2 minuter senare när Dalen fick matchens första powerplay så ökade man också på till 2-0 genom Colton Kalezic.

BHF hade svårt i inledningsperioden att få tag i hemmalaget och hade svårt att skapa några heta möjligheter. Men från ingenstans kunde ändå unge Victor Ohlsson hålla sig framme och skjuta in reduceringen till 2-1 med 18.18 på klockan efter en fin aktion av backen Adam Bäckehag som assisterade målet.

I den andra perioden öppnade BHF hårdast och hemmalagets målvakt Oscar Malm fick tidigt göra en riktigt fin benparad.

Mitt i BHF pressen kontrade hemmalaget in 3-1 genom Hugo Rostedt.

3 minuter senare var det dags igen för Norgren att hämta en puck ur sitt egna mål när Dalen satte dit 4an.

Men BHF ville inte vika ner sig utan fortsatte att spela bra och Joel Myrberg Andersson hittade målet fram till 4-2. Och i slutskedet av perioden kunde kaptenen Patrick Elfsberg styra in ytterligare en reducering till 4-3 vilket gjorde att BHF hade häng inför sista.

Där fick Dalen ytterligare en drömöppning när Kristian Røykås Marthinsen lämnades helt fri framför målet och gjorde 5-3 redan efter 19 sekunder.

Efter målet kontrollerade hemmalaget matchen och BHF hade svårt att skapa chanser att återigen ta sig in i matchen.

Inga fler mål föll och Dalen kunde behålla ledningen och vann matchen med 5-3.

skott totalt 35-22 (13-4, 11-13, 11-5)

domare David Gustafsson

En rättvis seger till hemmalaget men där BHF ändå gör en helt ok bortamatch där man aldrig viker ner sig och ger Dalen en match.

BHF ligger därmed kvar på 7 poäng men har fortsatt häng på topp 5. Nu har man dessutom spelat 4 av 5 matcher mot topp 5 lag i serien.

Härnäst väntar en hemmamatch för BHF som på onsdag tar emot seriejumbon Eskilstuna Linden.

Övriga resultat och tabell: Hockeyettan Västra | stats.swehockey.se