Svag insats av BHF när man föll mot jumbon

BOR – ESK  (2-3) (swehockey.se)

Efter 2 raka hemmasegrar men förlust senast borta mot HC Dalen skulle Borlänge Hockey under onsdagskvällen på hemmaplan ställas mot jumbon Eskilstuna Linden som startat säsongen med 5 raka förluster.

Men BHF var inte alls med på noterna från början och det slarvades i både passningsspelet, mottagningarna och 50/50 duellerna var gästerna hetast.

0-1 kom därför inte oväntat när Atte Mäkinen hittade första krysset bakom Oliver Norgren. Ett par minuter senare var det dags igen när Alexander Sollén pricksköt in 0-2.

I den andra perioden började BHF sakteligen ta sig in i matchen men istället kunde gästerna öka på till 0-3 genom förre BHF spelaren Adam Helldén. Efter målet tog gästerna över spelet och var närmre 0-4 än BHF var 1-3.

I slutperioden fick dock BHF den start man behövde. I boxplay hamnade pucken hos Emil Lind som fri med målvakten i Linden inte gjorde några misstag utan satte dit 1-3.

När sedan Adam Bäckehag med drygt 5 minuter kvar tog vara på en period och hittade målet bakom Anders Olsson var det helt plötsligt lite nerv i matchen.

Men någon vidare slutforcering kom aldrig från BHF utan Linden kunde relativt enkelt hålla undan och vinna med 2-3.

skott totalt 27-27

utvisningar BHF 2×2 Linden 1×2

domare Andreas Wikström

publik 302

Ja detta var en svag insats av hemmalaget. Gästerna var betydligt mer på hugget och vann välförtjänt.

Nya tag på söndag då BHF gästas Lindlöven.

Övriga resultat och tabell: Hockeyettan Västra | stats.swehockey.se