Inför matchen: Strömsbro IF vs Väsby – ”Väsby är det bästa laget i serien – Jag tycker de har ett bra lag från målvakt till sista utespelare”

Under fredagskvällen blev Väsby klara seriesegrare av Hockeyettan Östra. Detta trots att det återstår hela tre omgångar av grundserien men eftersom tvåan Visby Roma åkte på pumpen hemma mot ett pånyttfött Huddinge så fick spelarna i Väsby under fredagskvällen fira seriesegern i ”kavaj”.

Men för andra lag i serien är saker och ting allt annat än klart. Väsbys motståndare söndag eftermiddag, Strömsbro IF, är verkligen inblandad i den stora streckstrid som finns kring vilka lag som ska ta sig till Allettan. Så här ser tabelläget ut inför den rafflande striden:

  1. Wings 25 poäng +12
  2. Nyköping 25 poäng +6
  3. Hanviken 22 poäng
  4. Strömsbro IF 21 poäng -2
  5. Vallentuna 19 poäng -10

Det är mellan dessa fem lag som det står och utifrån detta kan man se att Strömsbro, som precis är under strecket, satt sig i ett litet sämre läge inför slutspurten. De behöver nog ta åtminstone två segrar i deras tre återstående matcher och kanske till och med mer än så om de ska kunna ta sig till den ädlare serien efter jul.

Strömsbro är aningen föryngrat i år inför fjolårssäsongen då laget faktiskt tog sig vidare till Allettan. Men ett gäng äldre och rutinerade spelare finns ändå kvar och en av dessa är backgiganten Adam Deutsch. En minst sagt välmeriterad spelare på nivån som bland annat har erfarenhet från SHL, KHL samt Hockeyallsvenskan. Just Adam har jag tagit pulsen på inför söndagens möte och hans tankar och funderingar inför det mötet låter så här.

Hej Adam! Det drar ihop sig till slutspurten av grundserien. Tre matcher återstår och ni har inför omgång 16 en poäng upp till den femte och sista Allettanplatsen. Hur går era tankar i Strömsbro så här inför avgörandet?

-Tja Krister Jag tror vi har vetat ett tag att det skulle bli tight om en allettan plats. Det har varit lite alla slår alla förutom Väsby och i viss mån Visby. Många lag som legat inom någon poängs marginal, men det har i sin tur ställt högre krav på oss spelare att varje match är så otroligt viktig och poängen likaså. Sen som spelare så tycker jag personligen att det är mycket roligare att spela när man vet att varje match betyder någonting.

Ni har varit väldigt ojämna under säsongen där ni aldrig riktigt fått ihop den där långa segerraden. Vad är det som talar för att ni ska hitta denna nu, när det gäller som mest?

-Som du säger så har vi varit lite fågel eller fisk. Vi har haft väldigt höga toppar men kanske lite för djupa dalar. Vi har ett bra ungt hungrigt lag i år där alla vill framåt och ibland kanske det blir att vi vill lite för mycket. Sen har vi varit alldeles för ineffektiva när vi fått våra lägen, gör man inte mål blir det svårt att vinna matcher. Men det som har varit har varit, vi vet att vi är ett bra lag och att vi skapar mycket chanser och det har vi visat flera gånger under säsongen. Nu gäller det de sista tre matcherna att verkligen ge allt för en allettan plats och att vi ska spela vår bästa hockey.

Du leder ofta ditt lag från backpositionen och skrapat ihop elva målgivande passningar på fjorton matcher har dessutom fina +5 i plusminus statistiken. Vad säger du om din egen säsong och hur är formen inför söndag?

-Jag försöker vara en ledare både på och utanför isen. Vi har ett ungt lag och jag har spelat i några av världens bästa ligor och har en stor erfarenhet som jag försöker dela med mig utav. Så försöker hela tiden att försöka hjälpa laget med det jag kan, sen är det alltid roligt att kunna bidra med poäng och jag vill och ska vara en ledande spelare i det här laget och det är såklart kul att det har gått bra. Så känner mig nöjd över vad jag presterat hittills men vet att jag har flera nivåer till i mitt spel.

Där väntar nu Väsby för er. Vad är dina tankar inför det mötet och vad tror du väntar er då?

-Väsby är det bästa laget i serien, jag tycker de har ett bra lag från målvakt till sista utespelare. Det kommer självklart att bli en tuff match för oss, de kommer ifrån sin första förlust den här säsongen så de kommer säkert vara taggade på att studsa tillbaka på vinnarspåret igen. En fördel vi har är att vi har allt och spela för medan de redan är klara.

Senast vi möttes i Upplands Väsby förlorade ni med 4-1. Vad kommer du ihåg från den matchen?

-Senast vi mötte Väsby gjorde vi en riktigt bra match. Som du säger blev det tyvärr en förlust med 4-1 men vi skapade mycket chanser men fick inte riktigt in pucken. Vi lär göra en lika bra match igen och försöka vara mer effektiva när vi får lägena. Vi vet att Väsby har otroligt mycket spets så det blir ett bra test för oss.

Hur är läget i ert lag inför slutet, är alla hela och rena i truppen?

-Vi har haft lite sjukdomar den sista veckan, inklusive jag själv men nu är alla tillbaka och vi är redo att köra. Alla är taggade och vi ska ge allt för den här Allettan platsen.

Vilka spelare i ditt gäng tycker du visat upp en fin form på sistone som du tycker att vi som ser matchen ska kika in lite extra?

-Vi har många bra spelare i laget men några jag tycker har stuckit ut på slutet är Abbe Broberg som inte är världens största men med sin speed och skicklighet gör det svårt för motståndarna. Det samt Gabriel Deutsch som även han tillför mycket speed och är alltid ett hot med sin storlek och skott.

Slutligen Adam, på vilket sätt ska ni försöka styra matchen på söndag och vilka nycklar tror du att ni kommer att trycka särskilt extra på?

-Jag tror att nyckeln för vår del är att spela vårt eget spel. Det låter klyschigt men vi måste göra en bra match i 60 minuter och spela enligt det system vi har satt för att slå Väsby. Vi måste hålla oss till det som gör oss bra, för då har vi givit oss själva en bra chans att vinna matchen.

// # 95 Adam Deutsch – Strömsbro IF

Läget i Väsby inför matchen är att kvartetten Nils Bolin, Vladimir Chetverikov, Victor Olsson och Tobias Liljendahl fortfarande på grund av skador är indisponibla inför matchen. Men i övrigt är samtliga friska och pigga vilket gör att Väsby ställer upp med två målvakter, sju backar samt elva forwards.

Matchen sänds som vanligt på Hockeyettans plattform www.hockeyettan.se

Erbjudande där du samtidigt är med och stöttar Väsby Hockey:
Abonnemang på Hockeyettan Play >> 
(Välj Väsby Hockey i listan över klubbar så stöder du föreningen)

Vid pennan

Krister Holmgren

Foto: Arne Rundlöf