Ny kontrollerad bortaseger för Hudik Hockey

Lördagens seger mot Kiruna IF följdes upp av en ny bortaseger mot Kalix på söndagen. HHC klev av som vinnare med klara siffrorna 5-0 (1-0, 3-0, 1-0).

Bildtext – målskyttarna (fr. vänster): #27 Alexander Bjurström, #23 Adam Byström Johansson, #29 Jesper Wiberg och #43 William Eckmyhl. Fotograf: Håkan Johansson.

Inledningen av matchen var svängig där inget av lagen fick fast pucken i offensiv zon och där det såg ut som att båda lagen ville vara noggranna i försvarsspelet, till skillnad mot första perioden i Hudiksvall. Det skapades ändå en del chanser så småningom där Hudik tog över perioden mer och mer.

Efter 14.12 kom också ledningsmålet när William Eckmyhl fick ett öppet läge efter en fin passning av Johan Lindholm, bra avslut och en perfekt skymning av Carl Westberg gav 0-1.

Kalix hade ett par farliga chanser där bland annat Kalix toppcenter Christoffer Björk fick ett friläge med 1.30 kvar men Andreas Bosson stod för en fin räddning.

Hemmalaget fick två tidiga powerplay i den andra perioden och skapade ett rejält tryck i Hudikzonen. Men med uppoffrande spel och flera bra räddningar från Bosson i målet klarade man av att hålla tätt.

Efter att Kalix inlett perioden starkt med hjälp av sina powerplay tog Hudik sedan tillbaka taktpinnen. Med tre mål på under tre minuter gick man ifrån till 0-4.

Först var det William Eckmyhl som blev tvåmålsskytt efter att ha smugit upp från blå och serverats en perfekt passning från Alexander Bjurström, skottet välriktat som så många gånger förr.

Därefter gick det undan när Olsén kedjan gick till anfall där just centern med #70 på ryggen skickade en puck mot mål som kaptenen Adam Byström Johansson styrde in.

Hudiks fjärde mål var det Jesper Wiberg som stod på rätt plats och kunde sätta dit returen på Alexander Popovic skott.

Bortalaget radade upp fler bra chanser och efter de tre snabba målen kändes det som att luften gick ur Kalix.

Man kom ut och spelade lika inspirerat och kontrollerat i den tredje perioden och tillät inte Kalix skapa så mycket alls i den avslutande perioden. Det avslutande målet stod Alexander Bjurström för med en backhand i nät när han blev helt ren med målvakten efter att Alexander Popovic spelat fram.

En mycket väl genomförd bortamatch av Hudik Hockey som nu har sex raka trepoängare – och dessutom 16-2 i målskillnad på de tre senaste.

– Vi spelar en kontrollerad hockey idag, vilket vi pratade om inför matchen om att vi ville göra. I det stora hela var det en gedigen insats och vi åker härifrån med tre välförtjänta poäng, sa tränare Dennis Hall i Kalix webbsändning efter matchen.

Två matcher återstår i grundserien, Sundsvall borta på onsdag och därefter Örnsköldsvik hemma på söndag. Tabellen toppas av Hudik Hockey med samma poäng som tvåan Boden, men med bättre målskillnad samt en match mindre spelad.

Skribent: Mathias Berglund