Senaste nytt inför derbyt mot Karlskrona HK ikväll

Mörrum Hockey spelar ikväll sin sista match i höstserien. Motståndet blir tuffast möjliga: serieledarna Karlskrona HK på bortaplan. ”Det blir förstås en jättetuff uppgift. De har en hemskt bra form vilket man kanske inte kan säga om oss, även om vi vann senast. Men ett derby är ett derby och vi kommer att göra allt vi kan för att KHK inte ska få vinna serien”, säger tränare Thomas Engman.

Mörrum besegrade Tyringe i förra omgången efter att ha vänt ett 1-3-underläge. Vid minst två poäng mot KHK, eller om Tyringe förlorar mot Troja, undviker Mörrum jumboplatsen. ”Inställningsmässigt har det sett bra ut de senaste två matcherna. Vi har krigat och det vill jag att vi ska göra ikväll också. Jag vill se att vi tömmer allt nu i den sista matchen”, säger Thomas Engman.

Edvin Hansson är fortfarande skadad. Filip Lundqvist har varit sjuk men är nu tillbaka i laget. Det innebär att Albin Falk återvänder till Sölvesborg. Marcus Paulsson är sjuk. Junioren Linus Johansson får fortsatt förtroende i A-laget. Målvakten Gustav Bågenvik är inte tillgänglig för spel. Han har skrivit på ett nytt kontrakt med en utländsk förening och kommer således att lämna Mörrum. ”Klubben vill passa på att tacka Gustav för hans insatser och önska honom stort lycka till i framtiden”, säger Thomas Engman.