Drömstart för BHF i vårserien

BOR – SUR  (3-2) (swehockey.se)

Efter ett jul och nyårsuppehåll så var det under onsdagskvällen dags för Borlänge Hockey att återigen spela hockey när man inledde den norra vårserien med att möta Surahammar på hemmais. Ett Sura som kom till matchen med 2 spelade matcher på kontot då man började sina matcher redan i mellandagarna.

Till matchen skulle också BHFs nyförvärv Oscar Haaraoja göra debut med nummer 8 på ryggen och spela i första linan med Charles Eklund och kaptenen Patrick Elfsberg.

Haaraoja såg sitt BHF komma ut bra i matchen och skapade en del lägen mot David Otter i bortamålet.

Även gästerna med matcher i kroppen skapade en del lägen mot Oliver Norgren i hemmamålet.

En period där BHF var spelförande men där Surahammar skapade de flesta lägena skulle dock inte sluta mållös då poängmaskinen Lukas Söderlund kom fint in i skottsektorn och skickade dit 0-1 efter  16.24.

I mittakten kom BHF ut ett högre tempo och ägde perioden helt. Efter 7.29 kom kvitteringen efter en lång sekvens där backen Linus Lundberg skulle göra sitt första mål i BHF tröjan när han gavs skottläge i slottet.

2½ minut senare var vändningen ett faktum då Patrick Elfsberg efter en fin omställning satte dit 2-1 med ett rappt slott.

Det var dock inte över där utan BHF skulle öka på ledningen till 3-1 genom Charles Eklund.

I den tredje perioden höjde gästerna tempot och BHF spelade mer på resultatet vilket gjorde att Sura ägde mer puck men utan att skapa några heta målchanser mot Norgren.

BHF såg ut att spela stabilt och var aldrig riktigt hotade. Då med drygt 5 minuter kvar att spela kom ändå 3-2 när Andre Astley Rydberg bli snyggt serverad av Söderlund och hade bara att trycka dit 3-2.

Närmre än så kom inte gästerna utan BHF tog hem segern med 3-2 och fick bästa tänkbara start på vårserien.

skott totalt 28-39

utvisningar BHF 1×2 Sura 2×2

domare Douglas Hurtig

Väldigt bra att börja serien med en seger på hemmaplan, dessutom mot ett tilltänkt topplag som Surahammar som sånär gick till AllEttan men fick ge sig mot Mariestad i den sista omgången.

Nu väntar 2 bortamatcher till helgen när BHF åker till Stockholm för att möta Arlanda och Vallentuna.

Tabell och övriga resultat: Hockeyettan Norra vår | stats.swehockey.se