Resultat 4 februari * Hudiksvall vann stormötet * Mariestad tog ny seger * Häftig play off-jakt i norra vårserien * Han gjorde fyra poäng i bottenmötet

Elva matcher i ligan denna lördag, bland annat ett par häftiga toppmatcher i norra Allettan.

Så gick det i Hockeyettan 4 februari.

STÖTTA DIN KLUBB I LIGAN – KÖP ABONNEMANG HÄR

Kort om några av matcherna:

ALLETTAN NORRA

* Styrkedemonstration av Hudiksvall i HIVE Arena i toppmötet, de gick fram till 3–0 redan efter första perioden efter bland annat ett mål och en assist av Jesper Wiberg och samma facit för Gustav Nielsen. Slutet blev dramatisk och Boden var så nära som 2–3 och tog keepern i slutet, men gästerna höll undan.

* Kvällens andra toppmatch i den här serien spelades i Renew Arena: Väsby-Piteå.

Skotten här?  38–13! Men det blev bara ett mål för Väsby och det gjorde Rasmus Sörgardt.  Noterbart här efter kvällens matcher: fyra lag på 21 poäng i toppen. Boden, Hudik, Piteå och Väsby.

* Målfest i Lombia, där Kiruna IF och Strömsbro möttes (7–4). Felix Fjällkeborn gjorde båda 4–3 och 5–3 inom två minuter i början av sista perioden och hade också en assist till sista målet.

* Stor kväll för Joel Thulin i Hanviken, som gjorde tre mål mot Nyköping. Det sista på straff. Hanviken vann med 4–3 efter att NSK kvitterat sent.

Joel Thulin, Hanviken.  FOTO: ERIK KRUSE

ALLETTAN SÖDRA

* BoIS, som är seriens bästa bortalag och knäckte Nybro senast, kan vinna hemma också. Ludwig Wistén, ny från Teg, gjorde tre poäng, när Kalmar slogs tillbaka med 4–2 och Mariestad är nu fyra i tabellen. Ny fin match av Isac Ohlsson, som storspelade mot Vikings, i kassen och han räddade 30 av 32 skott.

Isac Ohlsson, Mariestad. FOTO: PIOTR ARVIDSSON

VÅRETTAN NORRA

* Surahammar vann streckmatchen mot Kalix och ligger nu på play off-plats. De vände 0–1 till 2–1 på åtta minuter i andra perioden efter mål av William Otter och Hampus Pettersson.

* Islossning för Enköping hemma mot jumbon Vännäs: 6–1. Två av målen från unge veteranen Daniel Andersson, 29, som nu är uppe i sex kassar i norra vårserien.

* Noterbart här: vild jakt på de tre play off-platserna. Det skiljer bara fyra poäng mellan ettan Wings (21) och sexan Borlänge (17), som tog en tung seger i Umeå mot Teg sedan Charles Eklund avgjort i tredje med 2–1 och kaptenen Patrik Elfsberg skickat in 3–1 i tom kasse.

Charles Eklund, Borlänge. FOTO: ERIK KRUSE

VÅRETTAN SÖDRA

* Viktigt bottenmöte i Jössarinken mellan Mörrum och Segeltorp och när Dennis Finn Olsson gjorde 3–0 för ”Torpet” i början av tredje var väl det här avgjort?

Inte alls. Mörrum, som vände mot Köping i slutet i veckan, kom tillbaka till 3–3 efter bland annat två mål av Mathias Kemppi. I overtime avgjorde sedan Christoffer Usov i spel fyra mot tre för gästerna, där Finn Olsson noterades för fyra poäng.

* Tung seger också för Tyringe som nollade Forshaga i Ängevi och vann med 1–0 sedan Meirs Moore gjort matchens enda mål en bit in i tredje.

Dennis Finn Olsson, Segeltorp. FOTO: ERIK KRUSE