Förlust borta mot Kiruna

Det blev en förlust borta mot Kiruna idag med 7-4.

Hemmalaget Kiruna fick den bästa starten på den här matchen. Man tog ledningen med 1-0 efter att Jesper Landström i numerärt underläge snott åt sig pucken och gjorde mål på ett friläge. Man ökade också på till 2-0 när Hampus Hagström var sist på pucken. Även 3-0 skulle komma och uppförsbacken såg brant ut för gästerna, men man fick chansen i spel fem mot tre och efter en rörig situation framför mål kunde Gabriel Deutsch skicka in pucken till 3-1 och det blev också ställningen efter en period.

Den andra perioden blev mer lyckosam för Strömsbro. Man fick in ytterligare en reducering, till 3-2, när man kom tre mot två och Sebastian Linder fick öppen gata och kunde lägga

in pucken bakom Ludvig Christoffersson i Kiruna-kassen. Kort innan paus skulle också kvitteringen till 3-3 komma. Det var när Gustav Granquist skickade iväg en puck mot mål som Adam Dahlström styrde in och vi hade likaläge inför den tredje perioden.

I den sista perioden bytte matchen skepnad igen och det var hemmalaget som styrde. Man tog ledningen med 4-3 direkt efter en tekning och man ökade på till 5-3 via ett friläge. Till slut skulle slutsiffrorna skrivas till 7-4 efter fyra mål av Kiruna i den tredje perioden.

Kiruna IF – Strömsbro IF 7-4 (3-1, 0-2, 4-1)
Skott: 45-34 (15-14, 14-9, 16-12)
Utv: 8-12 (6-4, 0-2, 2-6)

1-0 (10:59) Jesper Landström SH1
2-0 (14:06) Hampus Hagström (Sebastian Kauppila, Nico Joki)
3-0 (15:19) Mattias Mustonen (Marcus Runnkvist, Philip Kemi)
3-1 (17:34) Gabriel Deutsch (Adam Dahlström, Jesper Åhlén Hedenström) PP2
4-2 (27:43) Sebastian Linder (Jesper Åhlén Hedenström, Adam Dahlström)
3-3 (39:08) Adam Dahlström (Gustav Granquist, Gabriel Deutsch)
4-3 (44:02) Felix Fjällkeborn (Simon Thyni, Hampus Hagström)