Arboga tackar nej – Kovland erbjuds plats i Hockeyettan * Pantern tackar JA * Så är statusen inför säsongen 24/25 * Beslut 14 juni

IFK Arboga erbjöds en plats i Hockeyettan när Vännäs drog sig ur.

Nu har de, efter betänketid, tackat nej.

Istället erbjuds nu Kovland den vakanta platsen i ligan för 24/25.

* Uppdaterad version fredag: IK Pantern tackar ja.

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM  * SILLY SEASON * KLIPP BEST OF 23/24

 

IFK Tumba, som rankades som bästa tvåa i de fyra kvalserierna, tackade nej när de som första lag erbjöds en plats i Hockeyettan 24/25 – det har vi tidigare berättat.

IK Pantern från Malmö – som erbjöds en plats i ligan när Skövde IK beslutade sig för att ansöka om konkurs – har funderat ett par dagar och på fredagsmorgonen kom beskedet.

De säger ja till spel i Hockeyettan kommande säsong.

– Det är väldigt spännande, inspirerande utmaning och möjlighet för klubben, säger ordförande Andreas Fornestedt till klubbens Instagram-konto.

Däremot har IFK Arboga, som blev tvåa i västra kvalserien i våras och erbjöds en plats för 14 dagar sedan när Vännäs officiellt tackade nej, nu tänkt klart.

De tackar nej till platsen i Hockeyettan 24/25.

– Det största och primära skälet är den ekonomiska situationen. Skälet är att vi vill vara ansvarsfulla ekonomiskt. I två veckors tid har marknadsgrupp sonderat terräng och vi har fått ett onekligen bra gehör och det finns en kraft bland företag och personer att vilja bidra till hockeyn. Dock har tiden varit för knapp. Det är stora skor att ta på sig när en förening tackar ja till en plats i Hockeyettan. Organisatoriskt är vi små och återigen har tiden för sondering och rekrytering varit något kort, skriver klubben på sitt Instagram-konto.

Nu har istället Svenska Ishockeyförbundet skickat en förfrågan till Kovlands Ishockeyförening, som blev tvåa i den norra kvalserien i våras.

Vägen framåt då? Vad händer nu? 

Fredag 14 juni kommer Svenska Ishockeyförbundets styrelse fatta beslut om seriebestämmelserna för alla förbundsserier. 

Hockeyettans serieindelning kommer att fastställas  och i dagsläget finns det alltså två vakanta platser.

– När seriebestämmelserna med tillhörande serieindelning är beslutade så kommer spelschema för Hockeyettan att börja distribueras till klubbarna med en förhoppning att vara klara så snart som möjligt säger Magnus Mårtensson, tävlingschef på Svenska Ishockeyförbundet.

Seriepremiären i Hockeyettan är planerad till helgen 20-22 september.

LÄS MER: Nytt avtal med förbundet: ”Vi vet hur viktig Hockeyettan är för ishockeyns utveckling”

Slog igenom 23/24 – hur ska de lyckas i sina NYA klubbar? * ”Får topproll” * Experten listar 15 spännande värvningar * ”Kan bli magnifikt”