Förlust efter straffar mot Huddinge

Väsby Hockey både vann och förlorade poäng i det svåra bortamötet mot den stora seriefavoriten Huddinge Hockey. Man vann en poäng tack vare en stark avslutning där laget vände 3-1 till 3-3. Men, förlorade en kan man även säga. Dels med tanke på straffavgörandet, dels på grund av att den urstarka avslutning som Väsby gjorde och som gav laget mängder med vassa lägen mot slutet, borde ha givit ett avgörande innan straffläggningen tog vid.

– Vi jobbar mot vinden idag, mycket smågrejer som vi inte får med oss säger tränare Viktor Tuurala. Sådana matcher kommer ibland. Positivt att jobba igenom det, ta poäng, och ge oss själva chansen till mer. I helhet är prestationen över sextio minuter lite bättre, OT riktigt bra.

Det blev en blixtrande inledning i Björkängshallen. En inledning där båda lagen brände varsin sin jättechans innan ens minuten var spelad. Anton Rask var det som hade Väsbys första läge men han missade att ta laget till ledning när han gick bet i att överlista Huddinges målvakt i friläget.

Christian Holmblad låg bakom Väsbys nästa läge i matchen men inte heller han kunde hitta vägen förbi Huddinges målvakt i ännu ett friläge.

Istället var det Huddinge som tog ledningen i matchens tredje minut när Jesper Cedeberg överlistade Linus Ryttar en stökig situation där pucken till slut hittade vägen mellan Linus benskydd.

Väsbys svar på hemmalagets ledning kom dock tämligen per omgående. Inte ens minuten hann ticka innan Mikael Lengmo satte sitt första mål i Väsbytröjan i seriespelet när han med ett hårt slagskott prickade in kvitteringen via krysset.

Därefter var det dock Huddinge som tog tag i taktpinnen och som hade mest puck i den första perioden. Skotten ven stundtals runt och på Linus Ryttar men Väsby var dock hela tiden farliga i sina snabba omställningar men udden i avslutningarna var inte i paritet med chanserna.

Istället kunde Huddinge ta ledningen i periodens sista minut när duktiga backen Adam Hansen utan pardon sköt in 2-1 bakom en chanslös Ryttar.

Spelet blev mer jämnt i andra även fast det var Huddinge som styrde även här. Laget fick till en utökning redan i tredje minuten av perioden och då kändes en Väsbypoäng ganska långt borta.

Väsby kom dock in mer i matchen de tio sista minuterna av perioden vilket också blev starten på något som sedan höll i sig hela resterande del av matchen.

Huddinge som hade ett ganska ordentligt initiativ i den första perioden, tappade aningen i tempo och spelet blev mer böljande i den andra perioden. Chanserna var nästan jämnt fördelade i perioden och likaså blev måltilldelningen.

För i ett numerärt underläge för Väsbys del så kom en viktig reducering. Det kändes inte alls orättvist även fast målet kom när man minst anade det. Det startade med att Oliver Horrsell starkt vann en offensiv duell i Huddinge zon. Han kom loss, gick bakom mål innan han serverade pucken till Manfred Ehlers som strax framför mål stormade fram och slog in reduceringen.

Sista perioden blev sedan Väsbys klart bästa för kvällen. Laget lyckades stänga ner Huddinge riktigt ordentligt och inte ens när hemmalaget spelade numerära överlägen, vilket laget fick göra vid tre tillfällen, kändes det riktigt farligt. Väsby stängde mitten i egen zon och Huddinge hade till och med svårt att komma in ordnat i Väsbys zon.

Kvitteringen till 3-3 kämpade Väsby in i den sista periodens sjätte minut. Nick Hedemyr sköt från högerkanten mot målvaktens bortre benskydd. På andra sidan målet kom Felix Dahlgren och hann först till returen och smällde in kvitteringen.

Övertiden tillhörde Väsby. Fem klara lägen mot hemmalagets ett var fördelningen över feta chanser men trots tre frilägen lyckades inte Väsby överlista målvakt Pontus Eltonius.

Det fortsatte sedan i straffläggningen. Samtliga Väsbys straffar missades och då blev hemmalagets Dennis Nordström matchvinnare då han var den enda som hittade in till nätmaskorna.

Grisligan

Tre grisar ges till Viktor Åström. Han spelade ett stabilt backspel matchen igenom men var snudd på helt fantastisk i boxplay.

Två grisar tilldelas Linus Ryttar som inte kunde göra något åt Huddinges mål och som stod för några riktigt fina matchavgörande räddningar när Huddinge tryckte på som bäst.

Sista grisen ges till Manfred Ehlers.  Han var tung i många dueller, jobbade kopiöst och fick krydda den fina insatsen med en 1+1 meny.

Särskilda omnämnande vill jag slutligen skänka till övriga backar som alla spelade riktigt stabilt samt till anfallsspelarna Jonathan Rodensjö, Felix Dahlgren och Anton Rask. Men i övrigt gör alla ett gott dagsverke och det var absolut ingen som föll ur ramen.