Knapp förlust borta mot Borlänge

Surahammar gjorde en stark insats borta mot topplaget Borlänge på onsdagskvällen. Tyvärr räckte det inte ända fram utan hemmalaget vann till slut matchen med 4-2.

Det var ett taggat Surahammar som klev ut på isen i Borlänge ishall, fast beslutna att ge hemmalaget en tuff match. Våra killar gick in med fart och tyngd och gjorde också första målet när Marcus Wahlgren petade in 0-1 i powerplay efter 14 minuters spel. En ledning som stod sig perioden ut.
I mittronden kom Borlänge ut och agerade med lite mer tyngd och fick också utdelning när Matej Galbavy kvitterade till 1-1 efter 4:19. Efter det följde en period där spelet böljade fram och tillbaka och där våra spelare också hade ett rätt så bra powrplay. Därför kändes det extra snöpligt när nyss utvisade Philip Norberg Aspnäs kom ut på isen igen och i anfallet direkt efter de blev fulltaliga gav hemmalaget ledningen med 2-1.
Där var det nog vissa som oroade sig för hur våra spelare i Surahammar skulle hantera underläget, men killarna tog det lugnt och arbetade sig metodiskt in i matchen igen och bara tre minuter efter Borlänges ledningsmål så kvitterade Marcus Wahlgren med sitt andra mål för kvällen (totalt sju mål denna säsong). 2-2 stod sig sedan mittperioden ut och vi gick in i en oviss och spännande tredje period.
Tredje perioden inleddes med halvchanser åt båda håll innan Borlänges bäste spelare Markus Persson gjorde 3-2. Sura gav sig inte utan pressade högt och skapade flera chanser utan att få utdelning. I matchens slutskede lyfte tränaren Conny Grundström ut Christoffer Hanning och satsade med en extra utespelare. Tyvärr fick vi inte någon riktigt bra sista chans utan Markus Persson kunde med sitt andra mål för kvällen säkra segern när han i tom bur satte 4-2 med en sekund kvar att spela.
Ett rejält fall framåt och en insats som lovar mer inför fortsättningen. Borlänge är ett tippat topplag och våra killar stod upp riktigt bra under 60 minuter. Insatsen gladde tränare Grundström.
– Ja jag tycker att vi tar ett kliv framåt idag. Vi möter ett ganska bra lag, faktiskt det bästa hittills och vi hittar något i spelet idag som jag vill att vi jobbar vidare på.
– Vi kom ut lite spretigt i första perioden men sen började vi kugga i och prestera bra hockey, framför allt i andra perioden. Vi hade ju naturligtvis behövt utnyttjat nån fler av våra möjligheter i andra perioden för att orka hela vägen in i mål men det var ändå en riktigt bra insats.
– Elias Silfver fick tyvärr kliva av efter känningar i sitt nyopererade knä och det påverkade orken. Men jag är glad över att alla killar kämpade hela vägen in. Tyvärr är vi sårbara när spelare försvinner och vi skulle verkligen behövt alla våra backar för att orka stå emot Borlänges tyngd.
Nu väntar en dryg vecka med träning och återhämtning innan våra killar ställs mot Eskilstuna Linden borta nästa fredag (11/10). Många surabekantingar i det laget så varför inte redan nu planera en resa till Eskilstuna nästa fredag och stötta våra killar på plats.

Borlänge – Surahammar 4-2 (0-1, 2-1, 2-0)