Sollentuna bjöd på målkalas mot Hammarby!

Det är alltid festligt när Hammarby med sin stora och engagerade klack gästar vallen. Ikväll blev tillställningen dock mycket roligare för hemmalaget än för gästande Hammarby. Sollentuna var på hugget och gick ut hårt men fick redan efter 35 sekunder en utvisning som drabbade Andreas Gällstedt. Strax efter att den klarats av gjordes matchens första mål av Emil Broed, (assist Lucas Lagerstedt och Andreas Ekström). Fyra minuter senare blev det 2-0 efter en straff som slogs in av Elias Lindskog. Endast 40 sekunder senare fick Fredrik Wink (assist Philip Wong) pricka in 3-0. Hammarby valde att göra ett målvaktsbyte och Marcus Due-Boje kom in som keeper för Hammarby. Skotten i första perioden 13 för hemmalaget och 12 för Hammarby. Perioden slutade 3-0 för hemmalaget.

Den andra perioden inleddes i underläge. Det klarades av galant och sedan var det dags för Alfons Nordberg (assist Viktor Fagerlund, Philip Wong) att visa upp hur man gör mål både en (26:35) och två gånger (35:54) assisterade av Daniel Engström och Lukas Tillberg. Perioden slutade 2-0 och ställningen i matchen var 5-0 efter andra perioden. Skotten för andra perioden var 10:8.

Tredje perioden var jämnare, hafsigare och hetsigare. Sollentuna försökte hålla tempot uppe men Hammarby fick tidvis igång sitt spel. Utvisningarna duggade tätt för bägge lagen med tre utvisningar vardera. Halvvägs genom tredje perioden lyckades Sollentuna utöka sin ledning till 6-0 genom Simon Brännvall (assist Gustav Skyttvall, Daniel Engström). 50:28 in i tredje perioden lyckades Emil Leijon reducera till 6-1 (assist Felix Lundqvist och Kevin Forsman). Skott i tredje perioden 12:9

Totalt fick Sollentunas Ben Johansson 29 skott och hade en räddningsprocent på 96.55%

Marcus Due-Boje fick 30 skott och hade en räddningsprocent på 90%. Matchen slutade 6-1.