Inför matchen Sollentuna HC vs. Väsby

Så var det dax för ytterligare ett derby mot Väsby i SVEAB Arena, ett Väsby som gått som tåget i serien men tappade ångan helt i matchen mot Wings Arlanda senast. Vi får troligtvis se ett helt annat Väsby kliva ut på isen i vår borg
Vi har haft en fin ”strike” på slutet och plockat poäng trots att spelet hackat stundtals, starkt gjort. Till skillnad från mötet med Visby/Roma förra fredagen där vi gjorde vår absoluta bästa match rent speltekniskt så blev det ”0” poäng. Nog om det, nu är det full fokus på söndagen match och det vi kan påverka !!

Läs vad skridskovirtuosen #28 Andreas Gällstedt tycker och tänker inför matchen mot Väsby.

Hur skulle du summera din egen och lagets insats så här lång?
För laget så började vi serien lite knackigt, men har nu på slutet spelat upp oss och därför också börjat tagit fler poäng och vinster. För egen del så har jag inte alls kommit upp i den nivå som jag vill och kan spela på, jag personligen måste höja mig och få ut betydligt mycket mer än vad jag hittills har presterat.

Hur ser dina förberedelser ut matchdagen ?
Är det en helgmatch så brukar jag alltid se till att gå upp i tid så man hinner få i sig två måltider. Jag börjar dagen med en bra frukost, en dusch, promenad och sen lunch innan samlingen.

Dina reflektioner på matchen mot Segeltorp i onsdags?
Det var en ganska dålig match från båda lag egentligen, jag tror inte att något av lagen är speciellt nöjda med den matchen faktiskt. Det som är stark från våran sida är att vi ändå vinner och tar tre poäng trots att vi inte spelar på topp.

Vilka/Vilken spelare kommer att få sitt genombrott i år?
Jag tycker att #23 Alfons Nordberg har vuxit och tagit för sig mer och mer och har en intensiv spelstil. Så håll ett öga på honom.

Vilka/Vilken spelare får Väsby se upp för?
Väsby ska se upp för vår lagmaskin som alltid kör på oavsett vad ställningen är, vi kommer aldrig att vika ner oss.

Seriematchen mot Väsby! Extra adrenalin och känslor kommer alltid att spela in när vi möter varandra, är vi storebror eller lillebror i derbyt på söndag ? Vad är din känsla inför mötet ? Vad kommer att krävas för att gå segrande ur striden?
Det är alltid något extra och roligt med derbymatcherna. Väsby ligger i dagsläget före oss i tabellen så de får ses som storebror just nu. Vi har en bra känsla i laget och kommer senast från en vinst som vi vill bygga vidare på. Håller vi oss borta från utvisningsbåset och gör det vi är bra på så är jag övertygad om att vi kommer gå vinnande ur striden på söndag.

Vilka avgörande faktorer kommer att påverka utgången av matchen?
Spelar vi bra och stabilt defensivt så kommer vi att få lägen framåt också, då gäller det bara att vi tar vara på dom och sätter dit dem. Sen är det alltid viktigt att ha ett bra powerplay och boxplay, där kan matchen komma att avgöras.

Hur slutar matchen?
Vi vinner med 4-2!

Och till sist, vem är seriens bästa domare anser du?
Mikko Taskinen, är värd ett omnämnande. Det är en domare som man kan prata och diskutera med utan att det blir massa extrautvisningar bara för att man har synpunkter ibland.