Sex matchstraff när SIK hämtade hem tre poäng från Kumla

Ett revanschsuget Skövde IK begav sig de knappa 15 milen till ICA Maxi Arena, som tro det eller ej, INTE bytt namn inför säsongen.
Det är en match med väldigt många ansikten men hade någon sagt innan att vi skulle vinna med 3-2 så hade jag tagit det alla dagar i veckan

Skövde kom uu laddade och tryckte tillbaka hemmalaget direkt, första en och en halv minuten var spelet förlagt till Kumlas zon och det dröjde sju minuter innan hemmalaget fick sitt första skott på mål.

Tyvärr för Skövdes del, så var det en puck som letade sig in bakom en chanslös Hugo Fagerblom. Daniel Lindblom antecknades till slut för målet.

Men SIK lät sig inte nedslås av det, istället ökade de farten, såg till att Kumla drog på sig utvisningar och trots att SIK haft ett relativt dåligt pp-spel under den första halvan av serien visade laget mognad och vände på matchen.

Anton Brandhammar dunkade in ett stenhårt slagskott i bortre krysset i spel fem mot tre och bara 35 sekunder senare styrde Jonathan Ström in ledningsmålet för SIK.

Knappt fem minuter senare fick Alexander Henriksson ett bra läge att öka på ledningen men hemmalagets burväktare stod i vägen den gången.

SIK dominerade den första perioden och borde kanske avgjort matchen redan där men laget fick i varje fall gå till pausvila med en 2-1 ledning.

– Vi skapar hur mycket som helst idag, sa Johan Hellström.

SIK skapade mängder

I den andra perioden fortsatte SIK:s spelövertag, laget skapade mängder med lägen, i såväl fem mot fem som i fyra mot fem.

De ökade dessutom på sin ledning till 3-1 efter knappt fyra minuter genom Lukas Johansson som tryckte in en retur under Jonatan Fornbrant.

– Jag är positiv till att vi gjorde tre powerplay mål framåt, sa Johan Hellström.

När SIK fick spela box play höll laget på att utöka ledningen ytterligare, både Henrik Thegel och Oscar Forsmark fick lägen men Fornbrant lyckades parera.

SIK åkte på fyra raka utvisningar men lyckades städa av samtliga utan några egentliga bekymmer och kunde gå till pausvila med en 3-1 ledning.

– Sen är vårt boxplay återigen jättebra, ansåg Johan Hellström.

Grinigt vid slutsignal

I den sista akten försökte SIK spela av matchen och se till att Kumla inte kom till några superlägen.

Men när SIK fick ett powerplay small det till, Oscar Haglund kontrade in pucken och helt plötsligt var det liv i matchen på nytt och SIK åkte för andra gången på tre matcher på ett baklängesmål i eget powerplay.

Målet gav Kumla självförtroende och de kom i våg efter våg men Hugo Fagerblom agerade vägg och såg till att SIK lyckades freda sin kasse.

– All idrott är väldigt mental så det blev lite ängsligt när de reducerade till 3-2 men vi lyckades stänga ned matchen på ett bra sätt, sa Johan Hellström.

En solid insats mellan stolparna och han utsågs också till gästernas bästa spelare.

I samband med slutsignalen utbröt ett gigantiskt slagsmål där samtliga spelare i båda lag var inblandade.

Domartrion fick göra sitt yttersta för att få isär spelarna och det hela inleddes med att Johan Planeby blev liggande och fick en spark emot sig av en Kumlaspelare när han låg ned. Sedan eskalerade det och en hemmaspelare kastade till och med en klubba mot den tillresta Skövdepubliken i frustration.

Två av spelarna fick det hårdare straffet, Match Penalty och är automatiskt avstängda nästa match, för Skövdes del var den spelaren Alexander Henriksson.

Närmast väntar Surahammar på söndag för SIK:s del.

– Idag är vi glada och imorgon tar vi sikte på Surahammar som vi har revansch att kräva på, avslutade Johan Hellström.