Klang och jubelföreställning i Vilundahallen

Väsby Hockey glänste och gladde för hela entréslanten när laget tog en storseger med hela 9-0 hemma mot Enköpings SK. Väsby var upplänningarna överlägsna och briljerade i anfallsspelet under i princip hela kvällen.

Bra match av oss, vi är bättre rakt igenom säger tränare Viktor Tuurala. Positivt att vi håller oss till vårt spel, och fortsätter spela kvalitativ hockey även när siffrorna rinner iväg.

Väsbyspelarna knöt nävarna redan på båtresan hem från Gotland efter att laget snöpligt förlorade mot Visby/Roma med uddamålet. Ikväll fick gästerna från Enköping sota för det när Väsby fullkomligen exploderade fram ute på isen i Vilundahallen.

Allra roligast hade nog comebackande Lubomir Fetkovic som tillsammans med kedjekamraterna Leonard Forselius och Pontus Karlsson imponerade matchen igenom.

Faktum var att Lubo hade kunnat blivit målskytt redan efter åtta spelade sekunder. Det hade nästan blivit för bra men hans avslut satt decimetern utanför stolpen. Elva sekunder senare fick han se Leonard Forselius snurra upp Enköpingsförsvararna innan han passade fram Pontus Karlsson som tryckte in ledningspucken och tog Väsby till en drömstart.

Men detta var bara början på Väsbys kväll där Enköping redan innan halva den första perioden var ett lag skjutet i sank.

Christoffer Gozzi utökade Väsbys ledning i den sjätte minuten i numerärt underläge efter att Fredrik Falk och Jesper Kemi först bjudit på omställningen och sedermera läget för Gozzi som han utnyttjade exemplariskt genom att sätta pucken högt upp i nätmaskorna vid den första stolpen.

Mindre än minuten senare kom även trean efter att Manfred Ehlers serverat pucken till framsmygandes Martin Liljekvist som fick avsluta och starkt nog även ta tillvara på sin egen retur. Det blev droppen för målvakt Pontus Hagman som lämnade isen till förmån för Simon C:t Cyr.

Han fick inte hålla nollan i mer än dryga tre minuter innan Elliot Lorraine satte 4-0 men det kan inte målvakt S:t Cyr lastas speciellt mycket för eftersom förarbetet från Pontus Karlsson som skottpassade fram till Lorraines tomma mål, var snudd på exemplariskt. Målet inspelades i spel fem mot fyra vilket innebar att Väsby under periodens första halva sköt in målen i spelets alla olika spelformer.

Efter den målexplosionen sjönk tempot något under periodens andra hälft och Enköping fick mer att säga till om vilket innebar att målvakt Linus Ryttar även han fick visa upp sig med den äran genom ett par-tre riktigt fina räddningar.

I mittakten fortsatte Väsbys show och nu fick även Lubomir Fetkovic hamna i målprotokollet efter väldigt fint förarbete av Fredrik Falk som i hög fart vände bort halva Enköpings lag innan Lubomir tog vid och med ett knallhårt skott överlistade Simon S:t Cyr.

Målet tog bort det sista av hopp som Enköping hade om en poäng och därefter blev matchen en ensidig historia där Väsby fick spela ut hela sitt offensiva register.

Innan perioden var över var Väsbys ledning uppe i 6-0 efter att Anton Rask företagsamt tagit tillvara på lamt försvarsarbete av Enköping och i ensamt majestät fått gå runt kassen, vända inåt och sprätta in pucken invid den bortre stolpen.

Sista perioden blev Väsbys övertag än mer markant och målen fortsatte att droppa in i Enköpings kasse.

I den tredje minuten blev Lubomir Fetkovic kvällens enda tvåmålsskytt när han i samarbete med Gabriel Österberg ordnade fram 7-0.

När åttan föll var det den hitintills enda mållösa formationen med Jesper Kemi, Nick Hedemyr samt Felix Dahlgren som låg bakom den. Sistnämnda Dahlgren blev målskytten när han sprätte in pucken högt upp i nättaket via målvaktens axel ur en i princip minimal vinkel.

Sista målskytt för kvällen blev sedan Jonathan Rodensjö när han snärtigt skyfflade in 9-0 och fullbordade Väsbys största seger hitintills i seriespelet och samtidigt gav gästerna från Enköping en ordentlig lektion i avdelningen ishockey.

Ikväll var det idel Väsbyhjältar ute på isen där samtliga formationer verkligen bjöd till och serverade hockeygodis. Jag vill dock framförallt lyfta fram kedjan med comebackande Lubomir Fetkovic, Pontus Karlsson samt Leonard Forselius som angav tonen i matchen och som rakt igenom hade ett väldigt fint anfallsspel.

Tre grisar ges till Lubomir Fetkovic för en grannlaga debut och som trots långresan från Slovakien för några dagar sedan var hur pigg som helst.

Två grisar ges till Pontus Karlsson som var inblandad i tre av målen och som därutöver bjöd på sedvanligt hårt arbete.

Sista grisen tilldelas Leonard Forselius som verkligen börjar bli varm i Väsbykläderna och som ideligen satte upp sina kedjekamrater i fina lägen.

Men som jag redan nämnt var det idel grannlåt från övriga spelare och alla hade verkligen sin del i storsegern och som gjorde att Väsby kunde ta sig ett pinnhål upp i tabellen till en tredjeplacering.