BHC – NYBRO 2-3 ”Riktigt hög nivå”

Foto: Anders Gustafsson

Det blev en otroligt jämn och spännande match i Lejonkulan när serieledarna Nybro Vikings kom på besök. Borås kämpade på från det att pucken hade släppts och gav Nybro ett riktigt tufft motstånd. I spel fem mot fem så hade BHC kontrollen och man kan ju då konstatera att de utvisningar som Borås fick, var det som fällde oss denna match. Men, det är fantastiskt kul att se att BHC kan skaka om högst upp i toppen och göra en gedigen match rakt igenom. Det finns mycket positivt att ta med sig till kommande matcher.

– Det känns surt att förlora. Vi kom upp i en riktigt hög nivå denna match, både spelmässigt och lagmässigt. Vi var även det bästa laget i spel fem mot fem. Vi visade att vi håller en hög nivå och kan tävla mot topplagen när vi håller oss på isen och inte ute i utvisningsbåset. Det håller inte att ta 8 st utvisningar under en och samma match. Men vi tar med oss många bra detaljer till den kommande matchen hemma mot Vimmerby på lördag. Vi tackar publiken för stödet igår och hoppas på grymt stöd från läktaren även nu på lördag! Säger Petri Mylläri och Christoffer Holst efter matchen.

Matchfakta

Slutresultat: 2-3 (0-1, 2-1, 0-1)
Skott på mål: 30-34
Utvisningsminuter Borås: 16 (8 x 2 min)
Utvisningsminuter Nybro: 10 (5 x 2 min)
Domare: David Gustafsson
Pubilksiffra: 755

Målskyttar och assister:

Första perioden:
Inga mål av Borås den första perioden.

Andra perioden:
06:54 1-1 Ludvig Jansson (Henrik Eriksson)
18:43 2-2 Henrik Eriksson (Ludvig Jansson, Philip Svensson)

Tredje perioden:
Inga mål av Borås den tredje perioden.

Nu hoppas vi få se många boråsare i Lejonkulan på lördag! BHC behöver ert stöd! Nu är det tre poäng som gäller! Innan matchen på lördag kommer vi ha matchuppladdning på Tonys Restaurang kl. 12:30. Mer om det i ett separat inlägg här på hemsidan!