Bois-kvällen blev en succé

Igår var det Bois-kväll i Mariehus Arena. Ett arrangemang som Mariestads Bois Hockey tillsammans med Sisu Idrottsutbildarna stod som värdar för. Det hade samlats ca 200 spelare (allt från A-lag ner till U10) och ca 45 ledare (tränare, lagledare, materialare mm).

Kvällen inleddes med att alla samlades på läktaren för en liten inledning.

A-lagets intro spelades och Oxen stod uppställ vid mittcirkeln. Magnus Kling, ordförande i Mariestad Bois Hockey och Andreas Fäger, Sisu Idrottsutbildarna höll ett inledningstal och intervjuade även A-lagets kapten Filip Thörnqvist.

Efter detta delades alla spelare in i 5 grupper där det var blandade åldrar i alla grupper. A-lagsspelarna var gruppledare för grupperna plus att ett antal av dem stod som stationsvärdar vid varje station.

De olika stationerna utgick ifrån vår nya Ungdomspolicy.

Station 1 handlade om Schysst Snack och där pratades det om och även skrevs ner vad Schysst Snack är både på isen och i omklädningsrummet men även vid sidan av hockeyn såsom i skolan tex. Alla spelare oavsett ålder fick tycka till. Några saker som många var överens om var att man ska säga snälla saker, inkludera alla i snacket och hålla en god ton.

Station 2 utgick ifrån temat Laganda, lek och glädje. Där fick spelarna chansen att röra på sig lite och göra enklare lekar och samarbetsövningar.

Station 3 diskuterades vad en bra förebild/lagkompis är. Där kom spelarna bland annat fram till att en bra lagkompis är en som hälsar på alla och bryr sig om alla. En bra förebild är någon som bryr sig om alla i föreningen oavsett ålder eller roll och tar sig tid med dem, ett enkelt hej kan betyda mycket.

25" height="300" />

station 4 serverades hamburgare och det var ett uppskattat och behövligt inslag då många blev hungriga under kvällen och behövde lite energitillskott. Där fick grupperna också chansen att prata med varandra under lite lättare former utan ett specifikt tema att utgå ifrån.

Station 5 utgick samtalen från Ledarskap. Hur är en bra ledare? Kan du tänka dig att bli ledare själv framöver? En ledare som skriker, är det positivt eller negativt? På den sistnämnda frågan kom det fram att en ledare som skriker kan skrika på två sätt, positivt genom att pusha laget, kom igen nu grabbar och tjejer, eller på ett negativt sätt genom att skälla på laget.

Ledarna samlades för sig själva nere i MBK-stugan och hade en workshop där diverse frågeställningar diskuterades. Åsa Bogren från Sisu Idrottsutbildarna höll i denna workshop.

Alla spelare och ledare som närvarande fick en specialtillverkad t-shirt med bla en QR-kod på som leder direkt till vår nyframtagna och uppdaterade Ungdomspolicy.

Efter att allt var klart återsamlades alla på läktaren och Magnus Kling, Andreas Fäger och Filip Thörnqvist sa några avslutade ord. Alla som hade en mobiltelefon tillgängliga fick också svara på lite frågor om kvällen via en Mentimeter som de loggade in på.

En summering av kvällen var att alla var nöjda och glada med kvällen och att detta är något att bygga vidare på.

Mariestad Bois Hockey kommer nu tillsammans med Sisu Idrottsutbildarna sammanställa vad som framkom under kvällen och föreningen kommer jobba vidare utifrån det.

Mariestad Bois Hockey vill passa på att tacka Sisu Idrottsutbildarna för att de var på plats och gjorde det möjligt att genomföra denna viktiga kväll. Vi tackar också alla våra fantastiska ungdomar, juniorer, A-lagspelare och alla ledare, ingen nämnd och ingen glömd, för att de genomförde kvällen på ett otroligt bra sätt. Även ett tack till de som var med runt kvällen, hamburgeripersonal, klubbchef, ordförande, ungdomsansvarig mfl.

av Susanna Johansson

Blandade bilder från kvällen: