Vikings klart för Allettan efter seger i toppmötet

Efter 15 segrar på 17 matcher är nu Nybro Vikings klart för spel i Allettan. Detta efter att ha 6–4-besegrat Kallinge/Ronneby på onsdagskvällen.

Nybro Vikings imponerande höst fortsätter. Efter ännu en seger är man, med fem omgångar kvar av grundserien, klart för spel i Allettan – som startar efter jul.

Hemmamatchen mot tabelltrean Kallinge/Ronneby blev en målfest inför över 1 500 åskådare i Liljas Arena. Vikings gick fram till en 3–1-ledning efter den första perioden efter mål av Otto Henell, Fredrik Strömgren och Markus Palmberg.

När sedan Viktor Lennartsson också hade presenterat sig i målkolumnen i början av den andra perioden,  kändes det som att Vikings var på väg mot en säker seger.

Men Kallinge hade inte gett sig. Laget från Blekinge bytte målvakt och fick in ny energi i laget. Kallinge ordnade en reducering och det var match igen inför den tredje perioden.

Där kröp Kallinge ännu närmare efter Sebastian Magnussons reducering i powerplay i mitten av perioden.

Var en kvittering väg?

Svaret blev nej. Efter ett hårt tryck mot Kallingemålet kunde Simon Hansson, något turligt, få in 5–3-pucken.  Då återstod det drygt sju minuter av matchen. När sedan Kalle Hult satt 6–3 i öppen kasse var matchen avgjord.

Kallinge fick in en tröstpuck med sekunder kvar, men det blev seger för Vikings, som den här kvällen hade Didrik Jansson i målet.

Nästa match för Vikings är om en vecka, onsdagen den 27 november, då man möter Tranås på bortais.

Nybro–Kallinge/Ronneby 6–4 (3–1, 1–1, 2–2)

Målen: 1–0 (05.01) Otto Henell (Fredrik Strömgren, Simon Hansson), 2–0 (08.31) Fredrik Strömgren (Erik Lindström, Otto Henell), 2–1 (12.20) Viktor Holmkvist (Oliver Olsson, Erik Brissle),  3–1 (16.41) Markus Palmberg (Erik Lindström, Viktor Lennartsson), spel fem mot fyra, 4–1 (23.33) Viktor Lennartsson (Markus Palmberg, Viktor Bolin), 4–2 (24.31) Alexander Heiver (William Wellén, Andreas Nordfeldt), 4–3 (49.24) Sebastian Magnusson (Alexander Heiver, Christoffer Björk), spel fem mot fyra, 5–3 (52.55) Simon Hansson (Robin Wengdahl, Fredrik Strömgren), 6–3 (57.58)  Kalle Hult, mål i öppen kasse, 6–4 (59.55) William Wellén (Sebastian Magnusson, Martin Ekström), spel fem mot tre.

Skott: 33–31 (13–10, 9–9, 11–12).

Domare: Mikael Söderlund.

Publik: 1 539.

Halva potten: Vinstsumma: 5 680 kronor. Lottnummer:  5 758.