En övertygande seger!

Två poäng i förra matchen mot Malung och ikväll kom den första trepoängaren på ett långt tag. Det var aldrig något snack om vart poängen skulle gå ikväll då Forshaga tog tag i taktpinnen från första nedsläpp. Det första målet kom också tidigt, redan efter drygt två minuters spel och det stärkte laget ytterligare. David Söderberg var grymt stabil i kassen och agerade lugnt och säkert genom hela matchen.

Trots spelövertaget blev det bara ett mål till i Kumlakassen i den första perioden. I slutet av perioden drabbades Jesper Nordin av ett matchstraff för boarding i en situation som man från kamerans synvinkel endast uppfattade att Nordin stängde vägen in framför mål för Kumlaspelaren och att med den farten han hade inte hade någon annanstans att ta vägen än att åka in i sargen. Forshagas ena tränare Andreas ”Sälen” Svensson höll inte alls med om domarens bedömning; –”Det är så dålig nivå så det är pinsamt! Det ska inte ens vara en tvåa på den!”

I den andra perioden var det i det närmaste spel mot ett mål och bortalaget går ifrån till en 5-0 ledning. Det kändes skönt att laget kunde få lite utdelning för en gångs skull med tanke på alla de chanser man ändå skapat under den långa förlustsviten som nu helt plötsligt känns väldigt avlägsen.

Den tredje perioden spelades mer eller mindre av på ett effektivt sätt och innehöll en hel del utvisningar. Forshaga och Niclas Edman gör sitt andra mål för kvällen i PP och fastställer slutresultatet till 0-6.

Tränare Andreas ”Sälen” Svensson:
-”En otroligt bra genomförd match över 60 minuter där alla köper spelsystemet till 100%! Vi dödar även 21 minuter i boxplay, mer än en hel period, vilket är otroligt starkt.”

Efter denna uppvisning ser man fram emot söndagens hemmamatch mot Surahammar. Matchstart: 16:00