Sent mål fällde Borlänge HF

Borlänge Hockey kom inför kvällens match hemma mot Grums med en säkrad AllEttanplats i bagaget efter senaste segern borta mot Surahammar.

I kvällens match mot Grums var det ett sargat BHF som ändå tog kommandot på matchen. Man låg högt upp i banan medan gästerna satsade på sylvassa kontringar.

Efter 5.48 kom matchens första utvisning sedan Kasper Lindqvist i hemmalaget fått sätta sig på botbänken. Då passade gästerna på att ta ledningen med 0-1 genom Filip Karlsson.

När BHF lite senare i perioden fick sin andra chans i PP kom kvitteringen. Inget vidare powerplay egentligen men en elegant passning från Matej Galbavy in till Mikael Hansson gjorde att denne kunde ordna 1-1.

BHF fick inleda andra perioden i powerplay sedan gästerna fått en utvisning i slutsekunderna av den första.

Och trots att man inte gjorde något mål höll man uppe tempot och tröck ner gästerna rejält i egen zon och skapade flertalet chanser mot gästernas Martin Svedberg som dock höll tätt.

Grums spelade in sig mer och mer i perioden men det var helt klart BHFs period. Och då chockade gästerna i slutskedet av perioden genom att göra 1-2 i en vacker spelvändning.

BHF kvitterade som en liten skänk från ovan 4 minuter ni i 3e perioden sedan Daniel Nilsmats fångat upp en svag retur från Svedberg och satte 2-2 i öppen kasse.

Halvvägs in i perioden hade BHF vänt på steken då Jacob Thor satte 3-2.

Dock blev glädjen kortvarig när August Lundqvist kvitterade mindre än 2 minuter senare.

Det hela såg ut att gå mot en förlängning men då fick hemmalagets Ludvig Östman en utvisning och i detta numerära överläge fixade Pelle Hedlund sitt andra mål för kvällen. Dock hade hemmalaget åsikter om målet då backen Jonas Halvarsson blev nerdragen bakom det egna målet precis innan målet kom, men domaren valde att låta spelet gå och då kunde alltså Grums ta ledningen.

BHF plockade ut Alexander Johansson och spelade med 6 utespelare men fick ingen stor chans att kvittera och värmlänningarna kunde åka hem med 3 inspelade poäng och det innebar att även dem var klara för AllEttan efter jul.

skott totalt 30-20 (12-8, 11-3, 7-9)

utvisningar BHF 3×2 Grums 3×2

domare Andreas Wikström

publik 332

BHF förlorar därmed sin andra raka hemmamatch och inför matchen saknade man 8 ordinarie spelare. Man hade lånat in 3 Morajuniorer då BHFs egna J-20 lag samtidigt hade match borta mot Falun.

Så ett rejält sargat BHF stod bra emot Grums och borde kanske ha försökt stänga matchen vid 3-2 ledning.

Härnäst väntar Eskilstuna Linden på bortais för Borlänge på söndag.