Säker derbyseger mot Sollentuna

Väsby Hockey bjöd stundtals på härligt spel i derbyt hemma mot Sollentuna där man till slut vann med hela 7-2 efter många grant inspelade mål. I och med segern är Väsby även bergfasta serieledare när det återstår en omgång och där laget har tre poäng och sjutton plusmål tillgodo mot serietvåan Visby/Roma inför serieepilogen.

– Blev lite cirkus av matchen idag, men till slut en säker vinst säger tränare Viktor Tuurala. Vi startar ganska oskarpt och spelar långsamt i första, kliver sedan fram och avgör i andra. Glad över hur vi tar ansvar och hjälper varandra väl när vi blev några man kort.

Säsongens sista derby mot Norrortskollegan Sollentuna HC bjöd på vackra mål, mängder av utvisningar samt en solklar trepoängare för Vilda Väsby.

Väsby kom till spel med fem endast backar. Men när Oliver Horrsell tackade för sig efter den första perioden och när den precis från skada återkomna Gabriel Österberg, åkte på en ny huvudskada endast två minuter in i på mittakten fick Väsby avsluta de två sista perioderna med endast tre backar. Jesper Kemi och Jonathan Rodensjö fick då hjälpa till med backavlastning och gjorde det med den absoluta äran.

Vid det tillfället var Väsby i ledning med 1-0 efter att förstaformationen med Johannes Nilsson, Elliot Lorraine samt Christoffer Gozzi stått för ett riktigt vackert ledningsmål där pucken gick som på ett snöre mellan alla tre innan kapten Gozzi skyfflade in ledningspucken bakom Benjamin Johansson i Sollentunas mål.

Efter att Väsby hamnat i backbrist redan per omgående i den andra perioden så kom Sollentuna in lite i matchen innan Väsby återigen ökade på tempot och drog ifrån. Gästerna fick svårt att hänga med och drog på sig utvisningar vilket Väsby tog tillvara på.

Pontus Karlsson satte 2-0 vilket även det var en liten läckerbit till avslut. Johannes Nilsson hittade kyligt fram med en passning till Pontus som var ännu kallare i avslutet där han stod för en omvänd ”Foppa” innan han vispade in pucken via stolpen.

Vid utökningen till 3-0 var det firma Elliot Lorraine och Christoffer Gozzi som återigen stod i fokus. Lorraine vände kvickt bort sin bevakare bakom offensiva målet via vallning av målburen. Sedan spelade han spelade pucken bakåt till framstötande Gozzi som pricksköt in trean vid sidan om målvakten.

Det fjärde målet som fick sätta punkt för perioden spelades återigen in i numerärt överläge när Manfred Ehlers höll sig framme och strax framför mål var hetast fram till pucken. För avgörande passningen stod återigen Elliot Lorraine som därmed direkt låg bakom tre av Väsbys inledande fyra mål.

Den sista perioden blev inledningsvis mer avslagen men avslutades sprudlande. Sollentuna tappade i fattning och kändes allt grinigare ju längre matchen led. Väsby fick återigen möjlighet att spela i numerära överlägen men vid ett av dessa kom ett misstag från sista Väsbyspelare och Sollentunas Elias Lindskog fick pucken till skänks och kunde skicka in reduceringen till 4-1 rakt upp i krysset.

Tråkigaste med det var att Linus Ryttar inte fick möjligheten att hålla nollan vilket han hade gjort sig förtjänt av efter en stabil insats.

Sollentunas reducering fick i alla fall den effekten att Väsby återigen ökade på trycket och sedan skyfflades ytterligare tre puckar in medan Sollentuna fick sticka emellan med ytterligare en.

Fredrik Falk var den stora härföraren mot slutet där två fina uppåkningar resulterade i lika många mål. Först spelade han perfekt fram pucken till Manfred Ehlers som bara behövde stöta till och sätta 5-1.

Den andra uppåkningen var något av den högre skolan. Falk åkte slalom genom i princip hela Sollentunas försvar innan han satte pucken vid sidan om målvakt Benjamin Johansson. Ett tvättäkta klassmål som rev ner stora applåder från läktarna och som måste läggas till på listan som ”säsongens mål”.

Innan slutsignalen hann ljuda spikade sedan Robin Karlsson slutresultatet till 7-2 när han pricksköt in pucken från en position mitt i slottet.

Sammanfattningsvis så blev matchen en ganska ensidig historia där Väsby bjöd på spelglädje och där Sollentuna mest visade upp ett dåligt humör. Segern var odiskutabel och det gör att Väsby med stora kliv går mot sin första serieseger på över ett decennium.

Fredrik Falk stod för en formidabel insats under aftonen och var inblandad i det mesta. Spelsugen som få visade han upp ett härligt tempo under matchen där avslutningen dessutom blev något i hästväg. Tre grisar till ”Falken”!

Två grisar ges till kapten Christoffer Gozzi som stod en stabil insats rakt igenom och hans två mål visade vägen när ännu ett derby gick segrandes ifrån.

Sista grisen tilldelas riviga Elliot Lorraine som aldrig slog av på takten och som även han var inblandad i det mesta och bästa i Väsbys offensiva spel under matchen.

I övrigt vill jag skänka lite extra beröm till Robin Karlsson, Manfred Ehlers, Johannes Nilsson samt till Linus Ryttar som stack ut något från ett annars jämngott Väsby.