Segt i Köpings ishall.

Sura såg håglösa ut i första perioden och det var Christoffer Hanning som höll Sura kvar i matchen. Suras PP var inte heller bra. 2 skott fick man i väg och spelar aldeles för omständigt!!

Första perioden klart till Köping 15-3 i skott. Speglar också bilden av spelet.Ser inte ut att finnas något go i Suragrabbarna. Sura tog en tidig time out (09:26), men det blev inte bättre av det heller.

Köping tog ledningen i PP efter 15:31, tog bara 29 sekunder i det numerära överläget innan pucken låg i mål.

Andra perioden klart jämnare. Skotten 10-6. Man inledde andra perioden med att döda av en utvisning som man ådrog sig i anfallzonen. Efter det hade Sura ett jätteläge i 4:e minuten, men Köpingsmålvakten räddade. Sura fick sitt första PP efter 10:02, men spelade alldeles för nätt och komplicerat. När man väl tappat ut pucken ur anfallszonen kom man inte in där igen.Därefter så böljade spelet fram och tillbaka. Sura hade en bra chans med c:a 50 sekunder kvar av perioden, Men den slutade mållös.

Redan i börja av tredje perioden åker Sura på ett numerärt underläae som man dock reder ut. Hanning gör en superb räddning när en Köpingsspelare försöker få in pucken köksvägen.

6:e minuten har Sura en bra chans men inget mål. 8;23 får ett nytt PP. Men man tappar ut pucken direkt och får svårt att ta sig in. Man kommer in i anfallszonen igen och får i alla fall i väg ett skott som dock målvakten styr ut. Sura får ingen ordning på sitt PP. Där måste man tänka om. Sura får ett nytt PP efter 16:10, men tappar tekningen och får börja om igen!! Inte heller det här PP är särskilt bra. 18:45 plockar Sura ut Hanning, men man går bort sig i anfallzonen och har bara en back på offensiva blå. Sådant straffar sig så Köping kan sätta sista pucken i tom kasse. 14-12 är skotten i sista och totalt 39-21.

Sura måste tänka om i sitt PP-spel. Det är för omständigt och plottrigt. Sällan eller inga skott från backarna. Bara stångar sig blodig på genomspel. Börja skjuta nu! Nu gäller det att trycka på resetknappen och ladda om inför Kumla matchen på fredag. 19:00 börjar den.

Köping HC-Surahammars IF 2-0 (1-0, 0-0, 1-0)
Skott: 39-21 (15-3, 10-6, 14-12)