Forshaga besegrade serieledaren – tog fjärde raka segern

Kaffe, kaka, fjärde raka!
Segertåget Forshaga rullar vidare och igår var det serieledande Nyköpings SK som blev snudd på överkörda efter ytterligare en väl genomförd match.

Se highlights från matchen:

Nyköping öppnade dock matchen starkt med bra fart på rören, men det kom av sig lite efter det att Jesper Nordin stötte fram på en lös puck från sin vänsterbacksplats på offensiva blå för att med en hård isare hitta rätt mellan benskydden på Oscar Malm i Nyköpings mål efter sex minuters spel.

Efter 1-0 målet tog hemmalaget tag i taktpinnen och spelade ut ordentligt. Det märks tydligt att Forshaga har stärkts av de senaste matchernas framgångar och man vågar utmana och gör det med ett helt annat självförtroende och pondus än tidigare. Det blir dock inga mer mål i den första perioden, men skottstatistiken 11-5 är inte missvisande för hur det såg ut.

Forshaga får en smakstart på den andra perioden då gästernas Lucas Gustavsson drar på sig en utvisning för fasthållning 2:04 in i perioden. När matchuret tickat ytterligare fem sekunder har pucken letat sig in i nätmaskorna i Nyköpingsmål efter att Oliver Kandergård prickskjutit in 2-0 målet assisterad av Jesper Nordin och Oliver Henriksson.

Tre minuter senare utökar stekhete Nordin hemmalagets ledning till 3-0 efter en fin genomåkning och avslut som räddas, tar hand om returen bakom mål, rundar högra tekningspunkten och tar sig in i slottet och avslutar till synes enkelt med ett skott till vänster om målvakten.

Gästerna hade dock inte kastat in handduken ännu och lyckades reducera i power play bara dryga minuten senare genom backen Sebastian Björnstad. Nyköping fick energi av sitt mål och resterande delen av perioden var hyfsat jämn spel- och chansmässigt.

Den tredje perioden hade mer eller mindre precis startat när hemmalaget återigen utnyttjade ett numerärt överläge fram till 4-1. Denna gången var det Oliver Henriksson som höll sig framme på en retur vid målvaktens vänstra stolpe och petade in pucken. Forshaga tog sedan över matchen igen och spelade av matchen på ett förtjänstfullt sätt så att segern aldrig var hotad.

Se eftersnacket med vad båda lagens tränare tyckte och tänkte om matchen:

Efter den åttonde omgången i serien ligger nu Forshaga på en ensam andra plats, endast en poäng efter fortsatt ledande Nyköping. Malung, som tidigare hade lika många poäng som Forshaga, tappade två poäng i sin match mot Surahammar och Linden stod över denna omgången och ligger kvar på 14 poäng med en match mindre spelad.

På fredag ska Nyköping ta emot Malung på hemmaplan och Forshaga ska bege sig till Köping för att försöka revanschera sig för förlusten mot dem senast.