Inför Dalen: ”Har ett ansvar”

Vimmerby var numret för stora senast. Poängtappet var vitalt. Nu ligger Kalmar HC tio poäng bakom Vimmerby. Men det är fortfarande mycket att spela för. Målvakten Andreas Henriksson ger sin syn på saken.

Du och Nilsson har fått ett mer delat ansvar under Vårserien, där ni båda har presterat väldigt bra. Hur upplever du det?

– Det har varit mycket matcher på kort tid så det har passat bra för oss båda.

Hur sporrar ni varandra för att bli bättre?

– Vi tävlar hela tiden på träning och diskuterar mycket hur man kan göra i olika situationer. En annan viktig sak är att vi hela tiden stöttar varandra oavsett om det går tungt eller om allt rullar på.

Du själv har 93.40 % under Vårserien. Känner du att du presterar på rätt nivå nu?

– Det har varit lite studsar emot innan men nu känns det som att allt börjar släppa och att jag får visa att jag faktiskt är en bra målvakt. Sedan blir allt lättare när man får spela lite mer kontinuerligt.

Hur ser du på din egna säsong hittills?

– Det var en seg start med tanke på att jag inte fick ordning på mitt knä som jag opererade under sommaren. När jag väl kom igång tycker jag att det har varit helt okej. Självklart vill jag spela mer matcher men när jag väl spelat tycker jag att det har gått bra.

Dalen borta. Bara vinst som finns i huvudet?

– Absolut, vi kan inte lägga oss och dö efter förlusten mot Vimmerby. Vi ligger 10 poäng bakom och det är 27 poäng att spela om så det är inget som är kört än. Vi i laget har ett stort ansvar gentemot klubben, sponsorer och supportrar att kämpa hela vägen in i mål.