Sura tog en pinne mot Lindlöven

Sura fick med sig en pinne i söndagens bortamöte mot Lindlöven. Matchen slutade 4-3 efter straffar. Det innebär att Sura med sin vunna poäng tog ett kliv till upp i tabellen och ligger nu på femte plats med endast två poäng upp till en plats ovanför kvalstrecket.

Det var ett skadedrabbat hemmalag som tog ledningen i första perioden, Anton Tolonen höll sig framme och slog in 1-0 på en retur efter 5:01 i powerplay. Lindlöven hade ett flertal chanser till i första halvan av perioden utan att få utdelning. Sen svängde spelet över till Suras fördel men man kunde inte överlista Lucas Jägbring i Lindlövens kasse. 1-0 stod sig perioden ut. Skotten efter första 15-7.

Sura fick börja andra perioden i spel fyra mot fem, då man fick en utvisning efter bara 57 sekunder. Då ökade Lindlöven på till 2-0 genom Filip Barklind. Men efter det målet så var det Sura för hela slanten. Största delen av andra perioden var förlagd i Lindlövens försvarszon där målvakten Lucas Jägbring sattes på hårt prov gång på gång och till slut kunde han inte hålla emot Suras offensiv. 15:44 serverades Jakob Forslund en fin passning från Charlie Hellström och Forslund spräckte nollan. Det var mycket kamp i andra perioden och en hel del utvisningar för bägge lagen. Skotten i andra perioden 6-19(!).

Tredje perioden började som den andra. Trots att Sura hade det mesta av spelet så var det Lindlöven som gjorde 3-1 i powerplay på en fin styrning av Alexander Sunnefors efter 4:34. Men Sura trummade på och i numerärt överläge serverade André Astley Rydberg en fin passning som Rasmus Sirugo satte fint i nät bakom Jägbring. Det växlades halvchanser i den tredje perioden och många trodde nog att Lindlöven skulle orka stå emot. Men Sura fick en tekning i Lindlövens zon efter 18:29, tog timeout och plockade man samtidigt ut Oliver Eriksson ur kassen och satsade på att spela sex mot fem. Det tog bara 51 sekunder innan Blake Murray kvitterade när han slängde in pucken framför kassen och den gick på en Lindlövenskridsko och in i målet. Så matchen gick till overtime, Skotten efter tredje perioden 9-8.

I overtime hade bägge lagen några bra chanser, Lindlöven var närmast att avgöra, men Oliver Eriksson gjorde en kalasräddning så det slutade med att inget lag kunde avgöra, Skotten 3-1. Nu blev det Game Winning Shots som fick avgöra var bonuspoängen skulle hamna. Inte förrän i sjunde straffomgången blev det mål genom Lindlövens Alexander Sunnefors. Sura hade chansen att kvittera på sin nästa straff, men den brände man så Lindlöven tog bonuspoängen. Skotten totalt 34–35.

Sura tog för första gången poäng i Lindesberg, det har inte hänt sedan den 12 februari 2014, då blev det också avgörande på straffar. Då var det en annan Alexander som avgjorde, nämligen Kovalonok. Sura gjorde en bra match och det ser ljust ut till kommande helg. Nu blir det en träningsvecka innan serien startar om söndagen den 31 januari då Sura möte Grums på bortaplan.

Lindlövens IF-Surahammars IF 4-3 (1-0, 1-1, 1-2, 0-0, 1-0)
Skotten: 34-35 (15-7, 6-19, 9-8, 3-1, 1-0)

Penalty 03:48 SUR 2 min. 24 JOHANSSON, Marcus Hooking
Goal 05:01 LIN 1 – 0 PP1 21 TOOLANEN, Anton 13 SEMJONOV, Maksim 70 LALANDER, Max

Penalty 34:23 SUR 2 min. 98 CARDWELL, Ethan Fighting
Goal 35:44 SUR 2 – 1 EQ 28 FORSLUND, Jakob 23 HELLSTRÖM, Charlie 88 MURRAY, Blake
Participation (On ice) SUR: 7 23 28 77 81 88 LIN: 13 18 32 38 70 93

3rd period
Penalty 43:38 SUR 2 min. 55 BERGSTRÖM, Hugo Tripping
Goal 44:34 LIN 3 – 1 PP1 17 SUNNEFORS, Alexander 8 LILLIEHÖÖK, Joakim 68 BARKLUND, Filip
Participation (On ice) LIN: 8 17 18 31 32 68 SUR: 7 13 28 41 81
Penalty 47:08 LIN 2 min. 19 CHETVERIKOV, Vladimir Interference
Goal 47:27 SUR 3 – 2 PP1 71 SIRUGO, Rasmus 13 ASTLEY RYDBERG, André 7 LIDSTRÖM, David
Participation (On ice) SUR: 7 13 16 71 81 88 LIN: 8 18 32 68 86
Penalty 48:09 SUR 2 min. 23 HELLSTRÖM, Charlie Hooking
Timeout 58:29 SUR
Goalkeeper Out 58:29 SUR 81 ERIKSSON, Oliver
Goal 58:55 SUR 3 – 3 EQ 88 MURRAY, Blake 36 THOMPSON, Jack 7 LIDSTRÖM, David
Participation (On ice) SUR: 7 28 36 77 88 98 LIN: 32
Goalkeeper In 58:55 SUR 81 ERIKSSON, Oliver