Här bryter ESK-veteranen skenbenet i jubileumsmatch

Han gjorde match nummer 250 med sitt älskade ESK.

Det slutade med en otäck olycka, färd till sjukhuset och en säsong som redan är över. 

– Jag trodde benet var helt av, det här gör jäkligt ont, säger backkämpen Fredrik Lundin.

Fredrik Lundin, 27, har gjort tio säsonger i Hockeyettan.

Alla med Enköpings SK, där han tog sina första skär redan som knatte i hockeyskolan och Lundin har aldrig (förutom en halv säsong i HC Liljan i divison fyra) spelat för någon annan klubb än just ESK. 

I lördags var det jubileum med match 250 i A-laget – men det blev ett nattsvart, obehagligt minne för backkämpen. 

Olyckan inträffade tidigt i hemmamatchen mot Borlänge, när Lundin slog iväg en puck och ensam jagade in i offensiv zon.

Där, bakom förlängda mållinjen och nära sargen, fick han ett felskär.

– Jag tror jag, på nåt sätt, trampade i underkanten på sargen. Vänsterfoten vek sig och jag kände ju direkt att nåt var tokigt. Jag försökte ställa mig upp, men foten vek sig och det det var bara lägga sig ned igen. Jag trodde hela benet var av.

Lundin suckar: 

– Det var en ren olyckshändelse, en jäkla otur och jag kan inte skylla på någon annan än mig själv. Och det värsta är ju att domaren redan signalerat för icing, hade jag sett det kanske jag inte jagat så hårt på den där pucken…

Matchen avbröts såklart och Lundin bars ut på bår för vidare transport till Enköpings lasarett, där läkarnas dom var brysk.

Skenbenet av, vadbenet illa skadat. 

– De ville att jag skulle ha skridskon på hela tiden så jag fick morfin mot smärtan, men när de väl tog av skridskon efter 35-40 minuter såg jag ju själv hur foten såg ut. Det var ingen kul syn, säger Lundin.

Nu sitter han hemma med gipsad fot och väntar på tid för operation och säsongen är förstås över för den unge ESK-veteranen.

– Det känns såklart jäkla surt nu när vi är i Allettan och allt, men det är bara hoppas operationen blir lyckad och sen får jag göra rehaben ordentligt för att vara redo för nästa säsong.

Lundin har kontrakt med ESK fram till våren 2022.

Text: PeO Larsson

INTERVJU: Adam Rachidi om kärleken till Hockeyettan. 

FOTO: Håkan Hagman