ESK nollade Östersund – och tar grepp om playinplatsen

En stark insats och prestation av Enköpings SK hemma mot Östersunds IK gav seger med 2-0 och det bäddar för en rafflande avslutning på ATG Allettan Norra.

Det var en på förhand lite av en ödesmatch för ESK hemma mot ÖIK. Det stod länge och vägde fram och tillbaka, men med dryga halva första perioden spelad så tar hemmalaget ledningen. Det är Johan Eek som håller sig framme och gör 1-0 med 12,51 spelat.

ESK är sedan illa ute då man drar på sig två utvisningar där gästerna får chansen att spela både fem mot fyra och fem mot tre i 1,31 sekunder, men hemmalaget reder ut det hela och får med sig en ledning in i periodvilan.

Poängkungen satte 2-0

I slutskedet av första perioden drar ÖIK på sig en utvisning och med tre sekunder kvar av den så kan Daniel Andersson påpassligt trycka in 2-0 för ESK och då är det bara 1,42 spelat av den andra perioden.

Det var ett resultat som stod sig in i periodvilan och nu återstod 20 mycket spännande minuter för ESK som högst troligt är tvungna att vinna för att kunna ta en plats i playoff.

Tar kommandot om play-in-platsen

ESK spelar smart av tid i den tredje perioden och får också under den första halvan chansen två gånger om att punktera matchen då man spelar fem mot fyra, men den chansen tar inte hemmalaget.

Eftersom Borlänge samtidigt förlorade mot Teg så återtog ESK nu kommandot i kampen om Play-in-platserna och kan nu avgöra på egen hand. Trots en match minde spelad än Borlänge så har man allt i egna händer även om det sannolikt krävas seger i sista omgången – mot just Borlänge.

Text: Lokalsport.nu