Karlsson stor hjälte för Troja: ”Islossning för hela säsongen”

Då klev Kevin Karlsson in i handlingarna, stod för ett hattrick och skickade Troja-Ljungby till kvalserien.

– Islossning för hela säsongen kändes det som, säger han till Smålänningen.

TV: VIMMERBY-TROJA/LJUNGBY 3-4 – se målen och höjdpunkterna här.

Troja-Ljungby är klara för kvalserien.

Men det satt hårt åt i Smålandsderbyt.

Underläge 2-0 tidigt i den första perioden vändes till seger – mycket tack vare backen Kevin Karlsson.

24-åringen från Linköping är överlag relativt poängstark, men i ödesmatchen mot Vimmerby växlade han upp rejält.

Han både reducerade och kvitterade innan första perioden var slut.

Skickade Troja-Ljungby till kvalserien

Men Karlsson var inte nöjd där.

Halvvägs in i mittenakten full

bordade han sin succé och slog till med sitt tredje mål för dagen.

Vimmerby kvitterade visserligen i början av tredje perioden. Men Karl Olofsson svarade direkt för Troja-Ljungby när han lämnades helt fri i slottet och tryckte in 4–3 för gästerna.

Daniel Karlsson Thörnros fick matchstraff kort därefter vilket öppnade för hemmalaget. Men trots fem minuters powerplay lyckades inte Vimmerby rädda säsongen.

Troja-Ljungby höll ut och är där med klara för kvalserien som inleds på tisdag.

– Det är otroligt öppet. Vi kan slå alla lag. Nu har vi inte mött Hudiksvall eller Östersund men har bra chanser mot dem också oavsett. Gör vi det vi ska och kommer upp i den nivån som krävs i sex matcher så har vi goda chanser att gå hela vägen, säger Karlsson.

MATCHFAKTA: Vimmerby-Troja/Ljungby 3-4

Vimmerby: Oscar Gustavsson, Mathias Wigley, Todd Winder

Troja/Ljungby: Kevin Karlsson 3, Karl Olofsson

Kvalserien startar på tisdag, där seriesegraren tar en plats i Hockeyallsvenskan 21-22. Spelschemat släpps söndag 11 april.