Storseger i Kvalseriens premiärmatch!

Nybro Vikings gör en väldigt fin insats under tisdagskvällen i Liljas Arena när Mariestad besegras med hela 9-1 i premiären av Kvalserien till Hockeyallsvenskan.

I den första perioden får vi se ett högt tempo från nedsläpp. Hemmalaget driver tempot mest i början och tillbringar en del tid i offensiv zon men bortalaget är starka i defensiven. Mariestad jobbar sig in i matchen och tar över spelet en del. Vid tekningen efter powerbreaket får de fast pucken i Nybros zon och till slut leder det fram till ett läge och 0-1 sitter bakom Robin Johansson. Bortalaget har dessutom ett powerplay efter ledningsmålet men där kan hemmalaget freda sitt mål på ett bra sätt. Det är sedan Vikings tur att spela powerplay och det utnyttjar hemmalaget på bästa sätt genom Janne Väyrynen som bombar in 1-1 från kanten. Kvitteringsmålet ger hemmalaget en bra energi och i periodens sista minut lyckas de få in ledningsmålet till 2-1 genom Eero Savilahti efter fint förarbete av Roope Elimäki och Kalle Hult.

I mellanakten blir det målrikt och det är hemmalaget som står för en härligt offensiv när de g�

�r hela fyra mål. Det hinner bara gå över minuten innan Adam Persson hittar nätmaskorna till 3-1. Därefter pressar bortalaget på en del för att få till en reducering men det blir istället Nybro som kan vända spelet när Sameli Ventelä hittar Kalle Hult som håller i pucken och hittar Roope Elimäki som rakar in pucken i öppen kasse till 4-1. Mariestad har ett powerplay i mitten av perioden men hemmalaget gör det bra i boxplay och Robin Johansson i Nybrokassen gör några fina räddningar. I ett anfall för hemmalaget är det sedan dags för ett nytt mål till 5-1 genom Simon Hansson som styr in pucken. Vikings får i slutet av perioden ett powerplay som ser ut att rinna ut i sanden men Janne Väyrynen kliver in mot mitten och hittar bortre krysset och vi har hela 6-1 efter två perioder.

I den tredje perioden fortsätter Nybro målkalaset och gör först 7-1 genom Eero Savilahti. Några minuter senare kommer 8-1 genom Fabian Ilestedt och i slutskedet av matchen kommer Kalle Hult och Oliver Nilsson ensamma med Mariestads målvakt där de passar varandra ett par gånger innan den sistnämnde sätter kvällens sista mål till 9-1, målet kommer dessutom i boxplay. Vikings får därmed en kanonstart på kvalserien!

Nybro Vikings spelar nästa match i kvalserien till Hockeyallsvenskan på fredag den 16 april mot IF Troja/Ljungby på bortais. Nedsläpp kl. 18.00.

Nybro Vikings – Mariestad BoIS 9-1 (2–1, 4–0, 3–0)

Målen: 0-1 (11.12) Tobias Björklund (Lucas Larsson, Douglas Lögdal), 1-1 (17.05) PP1 Janne Väyrynen (Viktor Bolin, Fabian Ilestedt), 2-1 (19.08) Eero Savilahti (Kalle Hult, Roope Elimäki), 3-1 (21.22) Adam Persson (Viktor Bolin), 4-1 (27.24) Roope Elimäki (Kalle Hult), 5-1 (34.22) Simon Hansson (Anton Schagerberg, Robin Wengdahl), 6-1 (39.35) PP1 Janne Väyrynen (Fabian Ilestedt, Viktor Bolin), 7-1 (44.07) Eero Savilahti (Roope Elimäki, Sameli Ventelä), 8-1 (51.58) Fabian Ilestedt (Anton Schagerberg, Oliver Nilsson), 9-1 (58.48) SH1 Oliver Nilsson (Kalle Hult)

Domare: Oscar Niklasson.

Skott: 32-27 (8–9, 15–7, 9-11).