Senarelagd ispremiär den här säsongen

Första veckan i augusti brukar traditionsenligt innehålla säsongens första ispass för Enköpings SK men så blir det inte den här säsongen. Med det nya spelupplägget i ATG Hockeyettan har seriepremiären skjutits fram två veckor och därmed har ESK valt att göra lika med sin ispremiär.

Till den här säsongen har ATG Hockeyettan spetsats till på fler olika sätt. Bantningen ned till nuvarande tio lag i respektive gör att grundserien innehåller färre omgångar och därmed är seriepremiären skjuten från tidigare mitten på september till att nu istället spelas i början på oktober.

Den senarelagda seriestarten gör i sin tur att ispremiären senarelagts motsvarande tid. I Enköpings fall sker det första ispasset den 16 augusti.

Östra serien består av tio lag

Den östra serien innehåller den här säsongen 10 lag som möts två gånger var, totalt 18 omgångar. Serien är färdigspelad redan i november och de fem bästa går som tidigare vidare till Allettan men en nyhet för övriga fem lag är att även dessa slås ihop i en ny serie bland övriga lag som missat Allettan.

Fortsättningsserien, som den brukar kallas, blir således en något tuffare serie än tidigare med både fler lag och framförallt längre resor. Beroende på vilka lag som kvalificerar sig för Allettan kan till och med resorna bli längre i fortsättningsserien än i Allettan.

Seriepremiär hemma mot Visby

Lagen i den Östra serien är ESK, Hanviken, Huddinge, Hudiksvall, Segeltorp, Strömsbro, Vallentuna, Wings, Visby/Roma och från allsvenskan ansluter Väsby.

Enköpings seriepremiär blir hemma mot Visby/Roma den 3 oktober kl 15.