Komfortabel seger mot ett ”Wing(s)klippt” Arlanda

TV: VALLENTUNA-WINGS 6–1 – se målen här!

Inför matchen så hade Vallentunas coacher Mikael Österblom och Magnus Kullerback en liten oro om hur kvällens match skulle se ut. Har funnits ett antal tillfälle att slå sista spiken i kistan, skulle det bli ikväll!!.
-Vi hade en torsdags träning där vi skvätte och hade dåligt fokus så jag och Magnus röt till på killarna och idag så hade vi skärpning och fokus, säger en glad och lättad Mikael Österblom efter matchen i segerintervjun.
-En otroligt bra match taktiskt från första till sista minut, kanske en av de 3 bästa sett till spel utan puck. Riktigt bra och vi ska ta med oss bra vanor, avslutar Mikael Österblom.
Matchen vanns av Vallentuna med 6-1 efter 2-0,4-1,0-0. Matchen hade sex olika målskyttar i Vallentuna, noteras kan att Söder fortsätter att göra mål och assist poäng, 3p ikväll. Han har gjort nu 58p på 38 matcher vilket är hans bästa någonsin i HockeyEttan sammanhang.
Det har talats mycket om Vallentunas offensiva kvaliteter men idag så var det mycket det defensiva spelat som lyste mest. Ett nästintill felfritt backspel och dessutom 7 poäng från backarna.
Vallentuna spelade stundtals en bländande hockey och Wings var utspelade vid flertal tillfällen. Vallentunas boxplay var 100% i dagens match och 40% utdelning i PP.
Vallentuna befäster sin serieledning och nu väntar ny match på onsdag mot Sollentuna hemma i Vallentuna ishall.