”Sur” insats i andra träningsmatchen vid förlusten med 2-5.

I lördags tog Vallentuna Hockey emot Surahammars IF i säsongens andra träningsmatch. Surahammar som de senaste säsongerna harvat i bottenträsket men som under förra säsongen efter att ha slutat sist i grundserien överraskade många då man slogs om seriesegern i vår serien. När det var två matcher kvar ledde man serien och hade kvar att möta Linden och Lindlöven men nerverna höll inte utan man förlorade bägge matcherna och slutade trea i serien men säkert var det ett klart bättre facit än vad många tippat.

Till dagens match saknades 5 spelare i hemmalaget pga av lättare sjukdomar och Vallentuna kom till match med endast tre hela femmor. Värt att notera var att J20 backen John Liebschner född -03 gjorde debut i Vallentunas A-lag och klockades för många is minuter. Hans insats var stabil och säker vilket lovar gott för hans fortsatta utveckling.

#17 Marcus Andersson. Foto: Tomasz Piwinski

Första periodens inledning bjöd Vallentuna Surahammar på öppningsmålet och gästerna tog ledningen lite enkelt genom slarv i hemmalaget och kort därefter utökade man även till 0-2 innan hemmalaget i PP kunde trycka in reducering genom Marcus Andersson. Perioden slutade 1-2.

Den andra perioden var ett virrigt Vallentuna, effektivt Surahammar som slog hål på Vallentuna inte bara en gång utan tre gånger till. Efter 1-4 utgick Jirhage  i Vallentuna kassen då han ådrog sig en sträckning och in kom Rosengren. Perioden slutade 0-3 helt rättvist till gästerna. En av spelarna som var med och bidrog starkt var Andre Astley Rydberg men som oturligt skadade sig i ett sned skär vid sargen och slog i illa och fick utgå.

#18 Oskar Söderberg Foto: Tomasz Piwinski

I den sista perioden rättade Vallentuna till sitt spel och klarade bla av flera boxplay, ett 5-3 läge i mer än 1 minut utan att gästerna fick några vassa chanser att utöka sin ledning. Det blev ett tröstmål till sist i perioden som vinns av hemmalaget med 1-0 då Oskar Söderberg sätter pucken.