En tung sjukdoms period är över

Oskar Carlsson värvades in från Eskilstuna Linden till 21/22 som en viktig kugge i lagbygget.

Oskar har endast spelat de 8 inledande omgångarna denna säsong då han sedan dess dragits med sjukdom under en lång period. Senast Oskar spelade match var den 31:a oktober hemma mot Hudiksvall och då var hälsan inte bra.

Oskar berättar:

-Det började med ett skavsår på foten efter mina nya skridskor. Jag fick infektion i såret som inte ville läka och gick till doktorn som ordinerade antibiotika kur. Problemet ledde till en sänka uppåt 50 visade det sig när jag på nytt gick till doktorn efter Hudiksvalls matchen.

-Minns att jag kom ut i första period pausen och pratade med våra tränare att jag inte orkade åka för fullt, var helt orkeslös.

Efter detta började en tid av ovisshet och läkarundersökningar. Sedan kom ett tungt bakslag, det visade sig vid ett läkarbesök att Oskar hade ojämn hjärtrytm och blev kallad till nya undersökningar. Vad skulle hände nu undrade han förstås, var det slut med idrottandet och hockeyn eller vad?

-Det har varit en tung period där jag har fått oerhört stöd från alla håll, laget, läkarvården och såklart har min sambo varit viktigast i detta arbete. Nu har jag genomgått hjärtundersökningar och senast var de nere med en kamera i hjärtat och nu har jag fått svar på dessa resultat samt många andra prover och fått klartecken från alla inblandade parter att jag är frisk och fri från åkommor.

-En oerhörd lättnad och skönt besked. Att det kunde få sådana konsekvenser trodde ju ingen så jag vill bara säga, att lyssna på kroppen och ta tidigt hjälp även mot ett litet skit sår på en fot.

-Nu går jag på is träning från måndag nästa vecka och kommer förhoppningsvis att kunna spela de sista 3-4 matcherna och hoppas att vi tar den 3:e plats vi siktar mot nu.