Tankar inför träningsmatchen mot Väsby 9/9

Vi har varit på is sedan den 4/8 och hunnit med en träningsmatch den 12/8 då mot AIKS J20 lag som vanns med 4-3.

 

Truppen är fulltalig dvs 2 målvakter, 7 backar och 13 forwards på kontrakt.

Vi tar pulsen på ett av våra nyförvärv, Tim Henriksson som kommer att bli en av flera viktiga kuggar när serien drar igång.

-Hur känns det så här långt i Vallentuna dressen?

-Tycker att vi har kommit igång bra och träningarna med nya tränarna känns bra. Vi är inne i en intensiv fas på träningarna med fokus på vår spelidé och special teams.

-Träningsmatch mot Väsby imorgon, en match mot grannen i väst som alltid gäller lite extra och kan vara lite grinig, vad blir viktigt för er?

-Vi fick matchen i förra veckan inställd mot Lindlöven så nu känner vi ett sug att spela match. Vi skall testa de delar vi tränat på och sedan får vi se hur matchen avlöper. Viktigt för oss är att få med oss en bra känsla över 60 minuter. Sedan vet jag att Väsby är ett bra lag och kommer att tillhöra toppskiktet men mer om vilka spelare de har och så vet jag inte så mycket om.

-Vad kommer du att tillföra laget tror du?

-Mitt spelsinne, hyfsat bra skott, offensiva skills och defensiv precision, känner att vi har en bra back uppsättning i Vallentuna där jag vill vara med och driva på och göra viktiga insatser i varje match.

Ny spelare till träningsmatchen

Senaste spelaren in i laget är egen produkt nr 6 i laget, Theo Hårdstam f-04 som kommer närmast från AIKs J20 lag. Theo känns som en mycket intressant spelare då han har utvecklats väldigt starkt under sina år i AIKs organisation. Han har bra blick för spelet, offensiva skills, farlig framför kassen och ett bra driv. Theo gör sin första senior match i Vallentuna dressen mot just Väsby imorgon.

#22 Erik Aterius Foto: Tomasz Piwinski

Vi passade även på att ta pulsen på Erik Aterius, ”en rutinerad räv” i sammanhanget inför matchen, förra säsongen i Vallentuna, i år i Väsby dressen.

-Hur har säsongen sett ut så här långt?

-Vi har gjort en hel del träningspass och spelat två träningsmatcher, den första förlorade vi mot Hanviken och det var väl ingen bra värdemätare, det var mer att spela bort rosten och se att timing och så kändes ok. Och i den andra matchen mötte vi Huddinge borta igår och den matchen vann vi genom ett högre tempo även om det inte var någon vacker syn ännu så länge. Men så långt , rätt ok men vi har långt kvar till seriestart så vårt lag kommer att vara med och slåss i toppen av Östra serien.

-Vad har du för förväntningar om morgondagens match?

-Jag har aldrig i min karriär stött på ett lag som jag spelat i tidigare så detta är första gången(med viss reservation för att inte ha full koll). Jag tror att det kommer att bli en lite mer tuff fight, så minns jag i vart fall fjolårets matcher mot Väsby. Men jag skall göra mitt jobb och se till att vi vinner våra matcher.

-Vad tror du om assisterande coach Andreas ” Pålle” Paulsson om hans nya roll i Vallentuna?

-Tror att hans rutin och stora kunnande kommer att vara viktig för det nya lag Vallentuna kommer med i år. Han tillför mycket detaljer i spelet och att hans vinnare mentalitet och energi kommer smitta av sig till laget.

-Vilka spelare tror du kommer att vara nyckelspelare i Vallentuna imorgon och under säsongen?

-Har faktiskt inte så bra koll på alla spelare men jag tror att Hugo Haas, Oskar Söderberg och Lukas Paulsson kommer att visa vilka kvalitéer och matchvinnare de ska vara och ta laget framåt.

Matchen mot Väsby spelas i Renew Arena med nedsläpp kl 19.00

Kom och stötta Vallentuna Hockey på plats. Nedan gäller för morgondagens match.

https://www.hockeyettan.se/vasby-ik/biljetter/